Peace Museum in Ukraine - Музей Миру в Україні

 

 

 

Часи роботи:
Пн - Чт: 10.00 - 19.00
Сб - Нд: 10.00 - 18.00
Пт: санітарний день

Адреса:
Бібліотека ім. Василя Яна
пр. Миру, 13, Київ, 02105 kyivpeace@gmail.com

We are the member of INMP since 07.07.2022

 

Наші друзі:








 

 

День пам'яті загиблих у Першій світовій війні

День пам'яті загиблих у Першій світовій війні — день поминання (спочатку — День перемир'я) заснований британським королем Георгом V у 1919 році. Щорічно всі країни Співдружності о 11 годині 11 числа 11 місяця замовкають на дві хвилини. Дві хвилини символізують Першу і Другу світові війни. До 1945 року мовчання тривало всього одну хвилину.

Символ Дня поминання — червоні маки. Їх приколюють до одягу, залишають на військових меморіалах на знак поваги до подвигів героїв.

У цей день у Києві відбувається урочиста церемонія вшанування полеглих воїнів Першої світової війни за участі представники керівництва Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України, іноземних посольств, державних організацій, капеланів, численних гостей. Військовослужбовці країн Співдружності кладуть вінки та квіти до могили Невідомого солдата в Парку Вічної слави, де також звучать символічні вірші від учасників та молитва за полеглими у війнах. Присутні вшановують полеглих воїнів двома хвилинами мовчання, які символізують Першу і Другу світові війни.