Peace Museum in Ukraine - Музей Миру в Україні

 

 

 

Часи роботи:
Пн - Чт: 10.00 - 19.00
Сб - Нд: 10.00 - 18.00
Пт: санітарний день

Адреса:
Бібліотека ім. Василя Яна
пр. Миру, 13, Київ, 02105 kyivpeace@gmail.com

We are the member of INMP since 07.07.2022

 

Наші друзі:








 

 

Виставка оберегів

З давніх часів люди використовували обереги. Оберіг — предмет, якому приписують надприродну здатність відвертати від його власника хвороби, біду, приносити щастя і гаразди. Це - чарівний предмет, що призначений захищати свого власника від будь-якої небезпеки. Оберіг наче створює захисне поле між людиною і небезпекою, магічно захищає свого власника, робить непомітним та невразливим до зла. Через це обереги зажили неабиякої популярності ще з давніх-давен.

З початком окупації Росією України у 2014 році наші воїни взяли до рук зброю та пішли боронити рідну землю. Щоб убезпечити своїх батьків, братів, дітей, жінки та діти почали виготовляти обереги. Традиційний оберіг це лялька мотанка, але фантазія українців пішла набагато далі. У вигляді оберегів виготовлялися і ангели, і птахи, і коні, і бабки, і браслети, і звичайно - підкови. Перед святами робили обереги - атрибути цих свят: Новий рік – ялинка, день святого Миколая – маленька панчошка чи мішечок у який дбайливі дитячі рученята вкладали цукерку, на Великдень – мішечок з вишитим хрестиком або просто вив'язаний хрестик.

Громов Сергій – директор громадського Музею миру був активним волонтером у 2014-2015 роках та зібрав унікальну колекцію оберегів, які зараз ви можете побачити у Музеї Шолом-Алейхема.

Запрошуємо на виставку оберегів до Міжнародного Дня захисту дітей, яка нагадає про перші дні та місяці російської агресії в Україну та доведе, що людяність і любов переможуть темряву.