Peace Museum in Ukraine - Музей Миру в Україні

 

 

 

Часи роботи:
Пн - Чт: 10.00 - 19.00
Сб - Нд: 10.00 - 18.00
Пт: санітарний день

Адреса:
Бібліотека ім. Василя Яна
пр. Миру, 13, Київ, 02105 kyivpeace@gmail.com

We are the member of INMP since 07.07.2022

 

Наші друзі:








 

 

На відкритті Музею волонтерського руху України. 23 лютого 2023

В Україні відбулася подія, яка відповідає викликам усього демократичного суспільства.
23 лютого в Києві відкрилися двері Музею волонтерського руху в Україні.

За сприяння відділу культури Дніпровської райдержадміністрації і особисто Меринової О.В. та завдяки тривалій співпраці Музею з бібліотекою ім. А. Малишка (завідувачка Павловська Л.О.), нарешті з’явилася можливість розмістити експозицію Музею в одній із кімнат бібліотеки. На відкриття Музею були запрошені волонтери - ті, що роблять маскувальні сітки для армії, відбудовують зруйноване житло, представники Червоного хресту. Це - прості люди, скромно одягнені, які ніколи, мабуть, не мали дорогих авто і дач і які готові безоплатно допомагати людям у лиху годину. На відкриттті був Даня Прядко, 12 річний учень Броварської художньої школи, волонтер, який малював картини, продавав їх і гроші відправляв для бійців ЗСУ. Даня подарував Музею свій малюнок та символичне дерево України-Світу. Засновник руху «Повертайся живим» та представник Музею Марії Заньковецької Сергій Коміссаров подарував Музею колекцію принтів відомих українських митців. На відкритті був присутній щирий друг Музею миру та учасник Добробатівського руху Ісса Садіо Діало (Гвінея).

Гостей Музею пригощали чаєм, кавою та смаколиками, а потім був концерт виконавиці бардівських пісень Ірини Пархоменко. Приємно повідомити про те, що Музей уже можуть відвідати усі охочі. У маленькому музеї велика колекція найрізноманітніших оберегів – частина з них виготовлена руками волонтерів ще у 2014-2015 роках, частина у 2022 році. Є там листівки підтримки Музею з Чехії, Польщі, Словенії, Угорщини, Франції. У Музеї можна побачити унікальні експонати – оберіг міста-героя Гостомеля, переданий до Музею миру відділом культури м. Гостомеля, оберіг, який був переданий бійцям під Дебальцево у 2014 році і який врятував життя свого власника – в ньому застряг осколок міни. Є багато малюнків дітей Броварської та Київської художніх шкіл, погруддя Президента України Зеленського О.В. виготовленого на 3-Д принтере аспірантом з Словенії і подароване музею. Також інши речі для вояків: кікімора, маскувальний халат, балаклава, браслет з паракорду, окопні свічки та багато іншого.

Музей знаходиться за адресою вул. Міропільська, 19 (бібліотека, 2-й поверх).

Більше інформації за телефоном 067-19-456-87 Музей працює щоденно з 10.00 до 18.00, вихідні дні п’ятниця, субота. Час відвідування бажано попередньо узгодити.

Сподіваємось, що музей стане осередком поширення волонтерського руху а також збереже пам'ять для нащадків про цей неоціненний вклад, якій роблять волонтери і всі небайдужі люди з метою наближення нашої перемоги.