Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО

ЗВЕДЕНІ ДАНІ ІАЦ РНБОУ СТАНОМ НА 12:00 26 ЖОВТНЯ 2014 РОКУ

Ситуація в зоні АТО

Сьогодні, у день виборів до парламенту, підрозділи сил АТО несуть службу у посиленому режимі. Головна мета – забезпечити безпеку демократичних виборів, запобігти диверсіям та терористичним актам. У місцях дислокації українських силових підрозділів військовослужбовці голосують у кілька змін, щоб забезпечити безперервність несення служби на позиціях. Загалом має проголосувати понад 10 тис. військовослужбовців. Про це розповів сьогодні на щоденному брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий.

Станом на 10:00, за даними Донецької облдержадміністрації, на території області відкрилося 1047 виборчих дільниць з 1097, або 96% від загальної кількості. Голосування проходить спокійно.

Президент України Петро Порошенко наразі перебуває у зоні АТО. Президент проінспектував другу лінію фортифікаційних споруд, після чого відвідав місто Краматорськ, зустрівся з військовослужбовцями, ознайомився з ходом голосування.

У Луганській області організація виборів повністю контрольована. Вчасно відкрилися 420 виборчих дільниць. Деякі дільниці не відкрилися через відсутність кворуму. Місцева влада робить усе можливе, щоб протягом дня дільниці запрацювали і громадяни змогли проголосувати. В цілому голосування проходить без ексцесів.

За минулу добу активність терористів у зоні АТО порівняно з п’ятницею зменшилась. Бойових втрат серед українських військових немає, поранено трьох військовослужбовців.

Кількість та інтенсивність обстрілів минулої доби знизилась. Зокрема, загалом за добу зафіксовано 18 обстрілів, але третина з них здійснена по нашим позиціям у районі н.п. Нікішине Шахтарського району Донецької області. І в основному це були обстріли зі стрілецької зброї.

З мінометів терористи обстріляли Донецький аеропорт, але він залишається під контролем наших військових.

Ситуація на 32-му блокпосту у районі н.п. Сміле перебуває під контролем українських військ, бойових зіткнень там не було.

В Маріуполі спокійно, у місті відбувається голосування, виборчі дільниці перебувають під посиленою охороною.

Наші підрозділи продовжують фіксувати прибуття з Російської Федерації техніки та живої сили на неконтрольовані українською владою території. Сили АТО готові діяти адекватно ситуації.

За минулу добу зафіксовано 6 випадків застосування безпілотників. Літальні апарати помічені в районі н.п. Сартана, над акваторією порту Маріуполь, а також на ділянці відділу прикордонної служби «Червоний Чабан» на Херсонщині.

Упродовж доби бойових зіткнень на кордоні поза межами АТО не було.

Вчора під час розвідувально-пошукових заходів у районі н.п. Камишне Луганської області прикордонники спільно з взаємодіючим підрозділом ЗСУ виявили схованки диверсійної групи бойовиків, в яких терористи готувались до проведення теракту. Також під час проведення подальших пошукових заходів вздовж польової дороги було виявлено 2 розтяжки гранат та 2 протипіхотні міни.

Нацгвардія та Збройні сили продовжують навчання та бойове злагодження підрозділів. Учора завершилися тижневі планові збори гранатометників та снайперів Нацгвардії. У ході занять були відпрацьовані дії гранатометних розрахунків, а також снайперів, виконано вправи з навчальних стрільб.

НГУ_навчання

НГУ_навчання_2

Ситуація в населених пунктах зони АТО

За добу 25 жовтня піротехнічні підрозділи ДСНС України виявили та вилучили 79 одиниці боєприпасів, з них: артилерійських снарядів – 39; мінометних мін – 18; бойових гранат та мін – 7; реактивних боєприпасів – 5; інших вибухонебезпечних предметів – 10. Перевірено ділянки території загальною площею – 4,1 га. Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 2 адміністративні будівлі.

З початку виконання робіт з 6 липня 2014 року виявлено та вилучено 25409 од. боєприпасів, з них: артилерійських снарядів – 3762; мінометних мін – 2194; бойових гранат та мін – 2240; реактивних боєприпасів – 439; інших вибухонебезпечних предметів – 16774. Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 960 адміністративних будівель. Всього перевірено ділянки території загальною площею 1451,9 га та 37,5 га акваторії.

http://mediarnbo.org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo.org/category/press-materials-ua/?futurmediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/2mediarnbo_org/category/press-materials-ua/page/1/?future

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества