Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 27 листопада 2017

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші, застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Загалом протягом минулої доби ворог провів 12 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. 9 разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими угодами.

В районі відведення одного з підрозділів Збройних Сил України у Добропільському районі Донецької області невідомими був обстріляний з автоматичної зброї та отримав поранення чатовий складу ракетно-артилерійського озброєння частини. На пост швидко прибула резервна група, яка допомогла відбити напад диверсантів. Пораненого військовослужбовця доставлено до військового мобільного госпіталя у Покровську, наразі його життю ніщо не загрожує.

Луганський напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, бойовики незаконних збройних формувань провели 7 прицільних обстрілів опорних пунктів Збройних Сил України.

На позиціях наших захисників поблизу Трьохізбенки зафіксовано приліт чотирьох ворожих мін калібру 82 мм.

Також протягом доби окупанти обстрілювали наші підрозділи з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зокрема, двічі – в районі Кримського, а також поблизу Золотого, Світлодарська, Жовтого та Травневого.

У переважній більшості випадків військовослужбовці Збройних Сил України жорстко відповідали окупантам зі зброї, незабороненої Мінськими угодами.

Донецький напрямок

Противник здійснив 5 прицільних обстрілів наших позицій.

Зокрема, ворог вів тривалі мінометні обстріли наших підрозділів поблизу Верхньоторецького та Водяного. Окрім цього, в районі цих населених пунктів, а також поблизу Гнутового, Авдіївки та Мар’їнки позиції Збройних Сил України обстрілювалися із 23-мм спареної зенітної установки, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Майже на кожен ворожий обстріл наші захисники відповідали окупантам зі стрілецької зброї та гранатометів.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

З 20 по 26 листопада ц.р. втрати у складі російських окупаційних військ склали 34 вбитими та 22 пораненими.

Водночас, у з’єднаннях і частинах т.зв. 1 та 2 АК внаслідок низької дисципліни продовжує зростати кількість злочинів «гібридного війська» проти місцевого населення.

Зокрема, 24 листопада у Луганську військовослужбовці однієї з частин т.зв. 2 АК розпивали спиртні напої в кафе «Люкс». Під час конфлікту з місцевими мешканцями один з військовослужбовців підірвав ручну гранату, у результаті чого постраждали цивільні особи. Наразі російське окупаційне командування намагається приховати цей факт.

26 листопада ц.р. військовослужбовець однієї з частин т.зв. 1 АК здійснив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждали місцеві мешканці.

Цивільно-військове співробітництво

Групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України «Бердянське», «Волноваха», «Маріуполь», «Мар’їнка» та інші систематично проводять у районах відповідальності робочі зустрічі з місцевими жителями, які мешкають на лінії зіткнення, з метою інформування та обговорення проблемних питань та пошуку шляхів їх вирішення.

Також представники груп СІМІС продовжують організовувати супроводження та передачу малозабезпеченим сім’ям, інвалідам та літнім людям наборів харчових продуктів, преси, дров та вугілля, теплого одягу. Всі ці речі своїм співвітчизникам, які проживають на лінії зіткнення та з різних причин не змогли залишити власні домівки, передають небайдужі громадяни та волонтери.

Завтра, 28 листопада, в Офіційному віснику України № 93 буде опубліковано наказ Міністерства оборони України від 27 вересня 2017 року № 499 «Про затвердження Змін до Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України»

У зв’язку з цим Департамент кадрової політики Міністерства оборони України надає роз’яснення щодо Змін:

Запроваджується проведення спеціальної перевірки перед першим призначенням військовослужбовців до органів військового управління Збройних Сил на посади керівників, заступників керівників та керівників самостійних структурних підрозділів у цих органах, а також доповнюється перелік посадових осіб, на яких покладається організація її проведення.

Звільняються від призову на військову службу за призовом осіб офіцерського складу громадяни, які:

  • проходили військову службу або службу у військовому резерві;
  • заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за державними органами, підприємствами, установами;
  • визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я;
  • мають на утриманні троє і більше дітей віком до 18 років;
  • самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
  • мають на утриманні повнолітню дитину, яка є інвалідом I чи II групи, до досягнення нею 23 років;
  • є усиновителями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років;
  • зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд;
  • є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим;
  • є студентами та аспірантами, які навчаються на денній формі навчання.

Запроваджується прийняття на військову службу за контрактом офіцерів після проходження ними шести місяців військової служби за призовом осіб офіцерського складу, а не після закінчення строку цієї служби, як було до цього.

http://mediarnbo.org/2017/11/27/zvedeni-dani-ato-27-listopada-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества