Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 24 листопада 2017

Упродовж вчорашнього дня обстановка в районі проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою. Вранці на Луганщині противник вів масований вогонь по наших підрозділах. Крім того, у другій половині дня ворог продовжував відкривати вогонь по позиціях Збройних Сил України із великокаліберної зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 7 обстрілів позицій Збройних Сил України. Також відбулося одне бойове зіткнення. У 5 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

За попередньою інформацією, унаслідок бойових дій, на жаль, загинуло 5 наших військовослужбовців. Четверо отримали поранення. Усіх поранених було швидко евакуйовано до військового мобільного госпіталю у Сєверодонецьку, де їм надається вся необхідна медична допомога.

Підкреслюємо, що інформація щодо втрат є попередньою. Вже найближчим часом Штаб Антитерористичної операції оприлюднить уточнені втрати у лавах Збройних Сил України за минулу добу.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким наших захисників, які віддали життя за Україну.

Водночас, за повідомленням штабу Антитерористичної операції, втрати ворога за цю добу склали 17 чоловік: із них 8 загиблих і 9 — поранених.

Луганський напрямок

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, уранці в районі н.п. Кримське відбулося бойове зіткнення військовослужбовців Збройних Сил України з противником. Під час зіткнення противник вів вогонь по наших опорних пунктах з усього наявного озброєння, включаючи міномети. Після обіду ворог продовжив обстрілювати українські позиції в районі Кримського із мінометів та стрілецької зброї.

Крім того, обстрілам із станкових гранатометів та стрілецької зброї піддавалися наші підрозділи неподалік Луганського та Новоолександрівки.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 4 ворожих обстріли, на які противник майже щоразу отримував жорстку відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Донецький напрямок

Ворог тричі відкривав прицільний вогонь по наших позиціях. У двох випадках, в районі Павлополя, застосовував заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети. По обіді окупанти обстріляли наші опорні пункти поблизу Водяного із ручних гранатометів та стрілецької зброї. На свої провокації щоразу отримували потужні прицільні відповіді із СПГ-9.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

Російські структури ФСБ на окупованій території Луганської області використовують спровоковану ними кризову суспільно-політичну ситуацію у т.зв. «ЛНР» для виявлення і нейтралізації проукраїнських поглядів серед місцевого населення.

Зокрема, під виглядом посилення контррозвідувального режиму нібито в інтересах пошуку «українських диверсантів» проводяться заходи з виявлення осіб, які підозрюються у лояльному ставленні до України або виказували антиросійські погляди.

Крім арештів підозрілих, складаються списки всіх т.зв. «неблагонадійних» громадян, яким надсилаються повістки про необхідність прибуття до місцевого відділку т.зв. «МДБ» для співбесід. Крім того, через рідних та знайомих, які проживають на окупованій території, здійснюються спроби виклику осіб, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

У районі проведення Антитерористичної операції в н.п. Золоте відбулося урочисте відкриття пам’ятника Воїнам, які віддали життя за Україну

Захід став можливим завдяки спільним діям військовослужбовців Збройних Сил України та Луганського осередку «Національного корпусу» у Сєверодонецьку, які взяли на себе витрати щодо виготовлення та монтажу пам’ятника.

Цивільно-військове співробітництво

Військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва «Попасна» та об’єднаного центру ЦВС ОТУ «Луганськ» здійснили транспортування і встановлення пам’ятника.

Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання та поклали квіти українським захисникам.

Минулої доби групи цивільно-військового співробітництва «Торецьк» та «Світлодарськ» доставили малозабезпеченим сім’ям н.п. Миргородське та Луганське крупи, борошно, цукор, хліб, консерви, згущене молоко, олію та питну воду.

Крім того, офіцери групи «Світлодарськ» передали упаковки з питною водою міському дитячому садку «Веселка».

Військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва «Мар’їнка» передали одному з підрозділів, що виконує завдання на передовій, мішки для обладнання опорних пунктів, скоби та засоби особистої гігієни, зібрані громадянами України.

Крім того, офіцери організували урок мужності та патріотизму для учнів шкіл Мар’їнки та Красногорівки у розташуванні батальйону Збройних Сил України «Донбас-Україна».

В гостях у військових учні також оглянули озброєння та військову техніку, поспілкувалися з військовослужбовцями та переглянули концертну програму. Крім того, захисники України пригостили дітей смачним солдатським обідом, подарували солодощі та зробили спільне фото на згадку.

Водночас, офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва «Маріуполь» провели з учнями Чермалицької загальноосвітньої школи військово-патріотичне заняття на тему «Необхідність вшанування Дня Гідності та Свободи».

У 199-му навчальному центрі Десантно-штурмових військ у Житомирі відкрито першу в цьому роді військ групу імітаційного моделювання бойових дій JCATS

У новому приміщенні встановлено декілька десятків комп’ютерів зі спеціальним програмним забезпеченням, яке дозволяє моделювати тактику бойових дій в окремих групах та підрозділах на різній місцевості.

Програма дає можливість відтворювати атмосферу реальної оперативної обстановки. При цьому дії військовослужбовців записуються для наступного розбору та аналізу.

Цього тижня понад 6 тисяч учасників антитерористичної операції нагороджено державними нагородами

124 військовослужбовця отримали відзнаки та цінні подарунки оборонного відомства. Понад 2 тисячі учасників АТО отримали статус учасника бойових дій.

Усього з початку антитерористичної операції понад 45 тисяч учасників АТО отримало державні нагороди, 45 тисяч 672 особи – відзнаки та цінні подарунки Міністерства оборони. Статус учасника бойових дій отримало 220,5 тисячі військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, які брали участь в АТО.

http://mediarnbo.org/2017/11/24/zvedeni-dani-ato-24-listopada-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества