Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 17 листопада 2017

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші та вели прицільні обстріли позицій Збройних Сил України зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом минулої доби противник провів 22 прицільних обстріли позицій Збройних Сил України по всій лінії зіткнення. У переважній більшості випадків захисники України відкривали вогонь у відповідь із зброї, не забороненої Мінськими угодами.

На жаль, в районі Новотроїцького внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої зазнав поранення військовослужбовець Національної гвардії України. Він був оперативно доставлений до медичного закладу, де йому надається вся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, ворог провів 11 прицільних обстрілів. 6 разів окупанти обстріляли українських захисників в районі Луганського, зокрема, тричі – з мінометів калібру 82 мм, загалом випустивши 96 мін. Також ворог активно застосовував гранатомети та стрілецьку зброю.

З цих же зразків зброї були тричі обстріляні наші позиції поблизу Кримського. В районі Травневого зафіксовано ворожий обстріл Сил АТО із мінометів та 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23-2. Тут на наші позиції «прилетіло» 12 82-мм мін. Ще 10 мін цього ж калібру противник випустив по оборонцях Макарового, які «підкріпив» інтенсивним вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У переважній більшості випадків наші захисники примушували російських окупантів замовкнути за допомогою гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Бойовики незаконних збройних формувань також здійснили 11 прицільних обстрілів наших позицій.

Три розриви артилерійських снарядів калібру 152 мм зафіксовано поблизу наших опорних пунктів в районі Водяного. Двічі противник проводив обстріли з мінометів калібру 120 мм по оборонцях Павлополя, загалом випустивши 15 мін. Ще 10 розривів 120-тих мін зафіксовано поблизу наших позицій в районі Широкиного. Окрім цього, позиції Збройних Сил України біля Широкиного, а також Тарамчука, Мар’їнки, Авдіївки, Новотроїцького та Старогнатівки піддавалися ворожим обстрілам із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

У випадках прямої загрози життю військовослужбовці Збройних Сил України відповідали ворогу вогнем із гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування розцінює загальне зниження рівня дисципліни у незаконних збройних формуваннях як наслідок незадовільного виконання обов’язків офіцерами виховної роботи.

У з’єднаннях і частинах т.зв. 1 і 2 АК організовано перевірку офіцерів керівної ланки у системі виховної роботи на відповідність займаним посадам з подальшим визначенням їх службової доцільності.

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України під час робочої поїздки у Маріуполь вручив Бойовий Прапор 503-му окремому батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України

Також Глава держави оглянув озброєння та військову техніку морпіхів і вручив захисникам України державні нагороди.

Слід зазначити, що 503-й окремий батальйон морської піхоти призначений для дій у складі тактичних десантів, оборони узбережжя, портів та інших важливих об’єктів Азовської операційної зони. Він був сформований цього року на базі лінійного батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти.

Учора робочу поїздку в район проведення Антитерористичної операції здійснив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко

Головнокомандувач ознайомився з оперативною обстановкою на фронті, перевірив умови несення служби і готовність до зими у військових частинах і підрозділах вздовж лінії розмежування.

http://mediarnbo.org/2017/11/17/zvedeni-dani-ato-17-listopada-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества