Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 7 жовтня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, один військовослужбовець дістав поранення. Інцидент стався у Верхньоторецькому під час ворожого обстрілу.

Луганський напрямок

Противник здійснив два обстріли українських позицій у Кримському. Перший з них був коротким, другий тривав майже дві години. В обох випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь. Ще один ворожий обстріл стався у Золотому.

Донецький напрямок

Окупанти здійснили по одному обстрілу у Верхньоторецькому, Авдіївці та на позиції «Шахта Бутовка». Важке озброєння не застосовувалося.

Маріупольський напрямок

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко, у Водяному та Широкиному вчора сталося кілька перестрілок між українськими військами та противником. Кожна з них тривала близько 20 хвилин. У Широкиному ворог застосовував міномет. При цьому було випущено шість мін.

Вчора на Луганщині поліцейські вилучили у місцевої мешканки вибухонебезпечні предмети

До поліцейських надійшла оперативна інформація про те, що 29-річний чоловік, який зараз перебуває у СІЗО, заховав боєприпаси за місцем проживання свої бабусі у селищі Новоайдар. Там поліцейські вилучили три ручних протитанкових гранатомети та два постріли типу ВОГ 25П.

На Луганщині відбулися навчання екіпажів БМП

На танкодромі Луганщини зібрали військовослужбовців (командирів, навідників-операторів та механіків-водіїв) з різних підрозділів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. З ними провели планові заняття з матеріальної частини та водіння бойових машин.

Сьогодні на одному з пункту контролю поблизу Слов’янська відкрили пам’ятний знак загиблим українським воїнам

Присутні на відкритті військовослужбовці, поліцейські та небайдужі мешканці вшанували пам’ять бійців 95-ї окремої аеромобільної бригади, які в 2014 році стали на захист суверенітету держави і одними з перших відбивали зазіхання ворога на цілісність України. Так, згадували солдата Ярослава Давидова, солдата Петра Боднара, молодшого сержанта Леоніда Ординського та сержанта Олександра Закусіло. Указом Президента України вони нагороджені орденами «За мужність» III ступеня (посмертно).

У Сєвєродонецьку військові подарували дітям посмішки

Представники Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва в місті Сєвєродонецьк відвідали пацієнтів обласного дитячого протитуберкульозного санаторію, які зараз проходять курс реабілітації. Вихованці санаторію із великою радістю отримали від військовослужбовців іграшки, книжки українською мовою та інші предмети, необхідні для навчання.

http://mediarnbo.org/2017/10/07/zvedeni-dani-ato-07-zhovtnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества