Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 6 жовтня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Бойовики активізувалися після 16 години. У Лобачевому, що західніше Щастя, сталося два мінометних обстріли. По наших позиціях було випущено 17 мін. Також противник порушував режим тиші у Станично-Луганському районі та с. Кримське.

Всього вчора на Луганському напрямку сталося п’ять ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Неспокійно було по всьому фронту, за винятком світлодарської дуги. У Зайцевому та Майорську сталося кілька інтенсивних перестрілок між українськими військами та противником. При цьому окупанти застосовували бронетехніку. В Авдіївці вечірній ворожий обстріл тривав понад дві години. Немає перемир’я і в Донецькому аеропорту.

Всього вчора на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Вчора бойові дії велися у Березовому, Водяному та Широкиному.

Противник не застосовував важке озброєння. На кожен ворожий обстріл українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося сім збройних інцидентів.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Інформація української сторони СЦКК

Російська окупаційна адміністрація на Донбасі систематично блокує відновлення критичних об’єктів цивільної інфраструктури на лінії зіткнення. Так, попри наближення зими, своїми постійними обстрілами українських позицій та прилеглих до них територій бойовики заважають українським інженерам провести ремонт на фенольному заводі у Новгородському Донецької області, на дамбі ставка-накопичувача стічних вод у Новолуганському, на газоводах до газорозподільчих станцій поблизу Мар’їнки та Кримського та на Південно-Донбаському водогоні. Такі дії ворога – злочини проти мирного населення, яке в першу чергу постраждає від можливого виведення з ладу цих об’єктів інфраструктури.

Правоохоронці Донеччини продовжують вилучати зброю та боєприпаси

В Ольгинці в будинках, що належать місцевому жителю, поліцейські виявили ручний гранатомет РПГ-22 та гранату Ф-1. Крім того, в чоловіка знайшли розфасовані згортки з канабісом. Тепер затриманому загрожує кримінальна відповідальність відповідно по двох статей Кримінального кодексу.

Мелітопольські гвардійці під час чергування на блокпосту виявили два пістолета. Зброю було вилучено, а порушника – затримано.

Нещодавно в одній з покинутих будівель неподалік лінії розмежування на Луганщині співробітники СБУ виявили схованку з боєприпасами та вибухівкою.

Правоохоронці вилучили 20 кілограмів пластиду та 25 – тротилу, понад 40 детонаторів, 43 ручні бойові гранати, протитанкову міну ТМ-72 з двома підривними пристроями та більш ніж п’ять тисяч набоїв різного калібру.

Днями в оперативному командуванні «Північ» завершилися навчальні збори резервістів

Понад тисяча резервістів з різними військовими спеціальностями завершили курси допідготовки у навчальних центрах, де відточували свою майстерність під час тактичних навчань з бойовою стрільбою. Попри інтенсивні навантаження та динамічність тренувань, 50 резервістів після завершення зборів уклали контракт зі Збройними Силами України.

У Запорізькій області відбулися тактико-спеціальні навчання НГУ

Тема заходу – робота правоохоронців під час диверсій на інфраструктурних об’єктах Запорізької області. До проведення навчань залучені представники Агентства зменшення загроз МО США.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до неконтрольованої території прослідувало 11 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем. Це продуктові набори загальною масою понад 212 тонн від Світової продовольчої організації ООН та Управління Верховного Комісара ООН в справах біженців.

http://mediarnbo.org/2017/10/06/zvedeni-dani-ato-06-zhovtnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества