Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 30 жовтня 2017

У неділю обстановка в районі проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою. Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 15 обстрілів позицій Збройних Сил України. У 10 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій поблизу Авдіївки один захисник України зазнав поранення і був оперативно доставлений до військового мобільного госпіталю у Покровську. Стан його здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, тут було найспокійніше. Після
16-ї години бойовики здійснили один обстріл наших позицій поблизу Кримського з гранатометів та стрілецької зброї, на який українські військовослужбовці дали жорстку адекватну відповідь.

Донецький напрямок

Найгарячіше було саме тут. Російсько-окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь у бік наших позицій поблизу Зайцевого, Авдіївки, Пісків, Кам’янки, Луганського та Новолуганського з гранатометів та стрілецької зброї. Із них чотири рази окупанти вели стрільбу неприцільно, з метою виклику вогню у відповідь та викриття наших позицій.

В районі Пісків перед початком чергового обстрілу противник здійснив цинічну провокацію, накривши свої передові позиції вогнем запалювальними набоями із БМП. Відеодоказ зазначеної події розміщений вчора увечері на Офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

Також близько 21-ї години противник вів вогонь із БМП по нашому опорному пункту неподалік Зайцевого.

На кожен прицільний обстріл українські підрозділи відповідали вогнем із зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Приморський напрямок

Близько 4-ї ранку поблизу Старогнатівки ворог випустив по наших позиціях три 82-мм міни. Зважаючи на те, що обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи на ворожу провокацію не відповідали.

О 6-й ранку та 19-й годині незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях українських підрозділів у районі Водяного та Мар’їнки із гранатометів та стрілецької зброї.

Щоразу українські захисники жорстко зупиняли провокації ворога вогнем із гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом на Приморському напрямку бойовики здійснили 3 прицільних обстріли наших позицій.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

Втрати російсько-терористичних військ за минулий тиждень склали 36 осіб, із яких 12 – безповоротні.

Найбільших втрат противник зазнав в районі Авдіївки та на Приморському напрямку.

Відзначається збільшення обсягів постачання паливно-мастильних матеріалів з Російської Федерації до тимчасово окупованих територій України.

Також упродовж минулого тижня зафіксовано перетин українсько-російського кордону з боку Російської Федерації 4 вантажними автомобілями типу «Урал», 4 одиницями 122-мм гаубиць Д-30, 2 одиницями реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» та 4 бойовими броньованими машинами.

Водночас, серед бойовиків російсько-окупаційних військ зростає невдоволення умовами проходження служби та низьким рівнем грошового забезпечення. Наразі чимало з них намагаються звільнитися з лав незаконних збройних формувань з метою подальшого зарахування до приватних військових компаній та проходження служби у кризових регіонах світу, зокрема, в Сирії.

З початку року до Збройних Сил України поставлено 875 одиниць озброєння та військової техніки

У тому числі, 10 літаків, 2 вертольоти, 67 одиниць бронетанкового озброєння і бронетехніки, 26 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, а також 319 вантажних, санітарних та пасажирських автомобілів.

Також цього року за результатами державних випробувань на озброєння Збройних Сил України прийнято 17 зразків нового і модернізованого озброєння та військової техніки.

Серед них – легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», спеціальна автоматична зброя «Вулкан», 30-мм автоматична гармата, 7,62-мм снайперська гвинтівка, броньований автомобіль «Козак-2» та інші.

Таким чином, за останні два роки на озброєння Збройних Сил України прийнято вже 36 зразків озброєння та військової техніки.

За минулий тиждень військові сапери в районі проведення антитерористичної операції очистили від мін понад 11 гектарів місцевості, знешкодивши 484 вибухонебезпечних предмети

Всього з початку АТО інженерно-саперні підрозділи Збройних Сил України знешкодили майже 171,5 тисячі мінно-вибухових пристроїв та очистили від вибухонебезпечних предметів 3524 тисячі гектарів території у Донецькій та Луганській областях.

Минулого тижня 329 учасників антитерористичної операції нагороджені відзнаками та цінними подарунками оборонного відомства та 22 – державними нагородами

З початку антитерористичної операції відзнаками Міністерства оборони нагороджено понад 45,5 тисяч осіб, державними нагородами – 39 тисяч 559 осіб.

http://mediarnbo.org/2017/10/30/zvedeni-dani-ato-30-zhovtnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества