Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 3 жовтня 2017

За минулу добу загиблих або поранених під час бойових дій у районі проведення АТО у лавах українського війська немає.

Луганський напрямок

Минулої доби бойовики двічі порушили режим тиші у Кримському, провівши по одному короткотривалому мінометному обстрілу вранці та ввечері перед заходом сонця. Сумарно тут ворог випустив 5 мін. Також одна збройна провокація з боку бандформувань сталася поблизу Станиці Луганської – надвечір протягом 30 хвилин сили окупанта відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї у напрямку позицій сил АТО.

Донецький напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, найбільш інтенсивними бойові дії залишаються поблизу Авдіївки та на північних околицях Горлівки – у Зайцевому та Майорську. Вчора на цих рубежах бойовики застосовували виключно легке озброєння. Водночас деякі з обстрілів тривали до двох годин. Активність ворога традиційно зросла під вечір, на який і прийшлися найдовші обстріли з боку противника.

Також тричі минуло доби НЗФ відкривали вогонь поблизу Донецького аеропорту – двічі вдень та одного разу пізно ввечері. Обстріли носили провокативний характер.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку противник порушував режим тиші десять разів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь на переважну більшість ворожих обстрілів з метою стримування злочинних намірів противника.

Маріупольський напрямок

Тут минулої доби бойові дії велися лише у першу половину доби. Так, світанок українські захисники на півдні напрямку зустріли під ворожі обстріли з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Під вогонь НЗФ потрапили наші укріплення у Павлополі, Водяному та Широкиному.

Пізніше, близько 10:30, бойовики розпочали гранатометний обстріл українських позицій поблизу Мар’їнки, який тривав більше години. Під вогонь противника потрапили також і житлові будинки місцевих мешканців міста. У результаті чого дві оселі були пошкоджені.

Таким чином за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 4 ворожих обстрілів, усі – з легкого озброєння.

Спецпризначенці НГУ виконали стрибки з парашутом з висоти 800 та 2400 метрів

Збори тривали два тижні. Десантування проводилося вдень та вночі, за різних погодних умов та на різну поверхню. Всього під час зборів військовослужбовці НГУ виконали 364 стрибки вдень та 20 стрибків вночі з вертольота Мі-8.

На Закарпатті відбувся Перший міжнародний відкритий чемпіонат Національної поліції України з багатоборства кінологів

Протягом чотирьох днів кращі 35 кінологічних команд з України та Чехії змагалися, виконуючи такі види вправ: подолання 200-м смуги перешкод кінологом із собакою, затримання службовою собакою умовного правопорушника, комплекс вправ спеціальної підготовки розшукових собак тощо.

У кінці вересня відбулися змагання між кращими розрахунками установок ЗУ-23-2 різних родів і видів військ (сил) ЗСУ, а також НГУ

Під час конкурсу стрільці-зенітники демонстрували навички дій на марші, виконання нормативів, зенітний біатлон і практичну бойову стрільбу. В підсумку перше місце здобули зенітники з 25-ї десантної бригади ЗСУ та 3-ї бригади НГУ.

http://mediarnbo.org/2017/10/03/zvedeni-dani-ato-03-zhovtnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества