Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 25 жовтня 2017

За минулу добу обстановка в районі проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою. Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 15 обстрілів позицій Збройних Сил України. У переважній більшості випадків українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

На жаль, внаслідок бойових дій четверо захисників України загинули і четверо зазнали поранень. Усі поранені воїни були оперативно евакуйовані до військових мобільних госпіталів та інших медичних закладів. Їх життю ніщо не загрожує.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким військовослужбовців, які віддали життя за Україну.

Луганський напрямок

Як розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, тут було найспокійніше. Увечері бойовики здійснили один нетривалий обстріл наших позицій поблизу Трьохізбенки зі стрілецької зброї. Зважаючи на те, що обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи на ворожу провокацію не відповідали.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 6 разів відкривали вогонь по наших позиціях поблизу Верхньоторецького, Авдіївки, Кам’янки, Зайцевого та Луганського з гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу українські захисники жорстко зупиняли провокації ворога вогнем з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

Приморський напрямок

Тут упродовж минулої доби було найгарячіше. Чотири рази ворог обстріляв наші позиції поблизу Водяного, при цьому двічі – з 82-мм мінометів. Також близько опівночі окупанти випустили 4 мінометних снаряди по українському опорному пункту неподалік Талаківки. Крім того, у районі Водяного, Талаківки та Мар’їнки незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях українських підрозділів із гранатометів та стрілецької зброї.

Загалом на Приморському напрямку бойовики здійснили 8 прицільних обстрілів наших позицій. На кожен із ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали потужну відповідь із станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та інших видів стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

У російсько-окупаційних військах на території Донецької та Луганської областей збільшується кількість правопорушень, пов’язаних з вживанням особовим складом алкоголю і наркотичних речовин, порушенням правил поводження та зберігання зброї і боєприпасів.

23 жовтня п’ять військовослужбовців однієї з частин так званого 1 АК були виявлені за вживанням спиртних напоїв під час робіт із завантаження боєприпасів. Інші двоє військовослужбовців цієї ж частини загинули внаслідок підриву на власній міні у районі розташування підрозділу.

Дружина військовослужбовця іншої частини т.зв. 1 АК під час спільного вживання спиртних напоїв з військовослужбовцями викрала в одного з них автоматичну зброю і обстріляла автомобіль та майно цивільної особи у н.п. Горлівка.

24 жовтня у Донецьку співробітниками т.зв. «МВС ДНР» було виявлено факт незаконного зберігання зброї та наркотичних речовин військовослужбовцями російських окупаційних військ.

Робота груп цивільно-військового співробітництва

Цього тижня групи цивільно-військового співробітництва у районі проведення Антитерористичної операції забезпечили доставку до прифронтових населених пунктів майже 68 тон паливних брикетів, переданих міжнародними організаціями.

Групи цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ», «Авдіївка» та «Бахмут» доставили малозабезпеченим родинам населених пунктів Луганське, Опитне, Жованка та Бахмутка продуктові набори, бутильовану воду, консервацію та свіжий хліб.

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Петропавлівка» передали дитячому садку Трьохізбенки 50 кг продуктів харчування. Також військовослужбовці доставили військовослужбовцям на передову більше 50 кг сухих борщів, супів, домашніх солінь та теплого одягу.

Група цивільно-військового співробітництва «Калинове» здійснила супровід представників фонду «Пролісок» та фонду ООН ЮНІСЕФ, які доставили гігієнічні набори загальною вагою близько 900 кг місцевому населенню н.п. Водяне та Опитне.

Також офіцери супроводили до Водяного представників громадської організації «People in need» для організації робіт з відновлення зруйнованих будівель та передали військовослужбовцям на передову будівельні матеріали та свіжу пресу.

Триває розмінування звільнених територій

За минулий тиждень військові сапери в районі проведення антитерористичної операції очистили від мін понад 27,5 гектара місцевості, знешкодивши 1742 вибухонебезпечних предмети.

Всього з початку АТО інженерно-саперні підрозділи Збройних Сил України знешкодили майже 171 тисячу мінно-вибухових пристроїв та очистили від вибухонебезпечних предметів понад 3,5 тисячі гектарів території у Донецькій та Луганській областях.

За минулий тиждень 219 учасників антитерористичної операції нагороджені відзнаками та цінними подарунками оборонного відомства

Майже 2 тисячам захисників України присвоєно статус учасника бойових дій. 31 захиснику Авдіївки Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України в районі проведення АТО особисто вручив державні нагороди.

З початку антитерористичної операції відзнаками Міністерства оборони нагороджено понад 45 тисяч осіб, державними нагородами – 39 тисяч 537 осіб. Статус учасника бойових дій отримало 218 тисяч 31 військовослужбовець і працівник Збройних Сил України, які брали участь в АТО.

http://mediarnbo.org/2017/10/25/zvedeni-dani-ato-25-zhovtnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества