Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 24 жовтня 2017

За минулу добу кількість обстрілів незаконними збройними формуваннями позицій Сил АТО збільшилась майже вдвічі. При цьому, на Приморському напрямку ворог двічі застосував проти наших захисників міномети калібру 82-мм. Унаслідок ворожих обстрілів поблизу Мар’їнки один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення і був оперативно евакуйований до військового мобільного госпіталя. Стан його здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

Знову спостерігалася найменша кількість вогневих провокацій з боку незаконних збройних формувань. Противник 4 рази прицільно обстріляв позиції Сил АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Кримського, Новозванівки, Попасної та Новоолександрівки.

Українські військовослужбовці утримувались від відповіді на ворожі провокації. Однак в районі Попасної наші захисники жорстко відповіли противнику із великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Російсько-терористичні війська 10 разів обстріляли наші позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Двічі – поблизу Зайцево, Майорська та Кам’янки, також в районі Авдіївки, Луганського, Верхньоторецького та шахти Бутівка. При цьому 6 разів ворог вів прицільний вогонь по наших захисниках.

У переважній більшості випадків захисники України жорстко відповідали окупантам з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Приморський напрямок

Ворог 8 разів прицільно обстріляв наші позиції з різних видів зброї. Противник проявив найбільшу активність поблизу Широкиного – 4 рази російсько-окупаційні війська вели обстріли українських захисників з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Двічі окупанти застосовували по наших позиціях поблизу Широкиного міномети калібру 82-мм, загалом випустивши 8 мін. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися обстріли Сил АТО поблизу Водяного, Старогнатівки, двічі в районі Мар’їнки.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 22 обстріли позицій Збройних Сил України, з них 18 були прицільними.

Українські військовослужбовці 15 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи дозволене мінськими угодами озброєння у випадках, коли дії противника становили загрозу особовому складу.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

На тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей продовжуються безчинства російських військовослужбовців по відношенню до місцевого населення. 23 жовтня цього року т.зв. «мвс днр» встановлено факти причетності старших офіцерів 2 АК ЗС РФ до викрадення автотранспорту цивільних осіб. Проводяться заходи щодо розшуку та затримання правопорушників.

Окрім цього, зростає кількість випадків самовільного залишення місць служби військовослужбовцями з’єднань і частин 1 та 2 армійських корпусів ЗС РФ внаслідок незадовільних умов служби та правопорушень командного складу по відношенню до підлеглих.

23 жовтня ц.р. двоє військовослужбовців однієї з частин 2 АК самовільно залишили місце чергування. Командування частини побоюється, що затримання втікачів та розслідування причин самовільного залишення ними місця служби дозволить викрити правопорушення, до яких причетні російські офіцери.

Окрім цього, зважаючи на некомплект особового складу в 100 окремій мотострілецькій бригаді 1 АК ЗС РФ розпочато вивчення особових справ засуджених військовослужбовців для формування «штрафної роти» у кількості 150 осіб. У разі загострення обстановки передбачено застосування зведеного підрозділу на передових позиціях та формування нових воєнізованих підрозділів.

Відповідно указу самопроголошеного голови «ДНР» О. Захарченко на окупованій території Донецької області формується так зване «Приазовське казаче військо». На даний час розпочато набір добровольців для проходження служби в одному із таких полків (Зугрес – місто районного значення в Донецькій області).

Втрати російсько-терористичних військ

З 14 по 21 жовтня ц.р. втрати ворога склали: 31 особу. З них: безповоротні – 13, санітарні – 18. Найбільших втрат противник зазнав на Авдіївському напрямку (13 осіб зі складу 9 окремого штурмового механізованого полку морської піхоти (ошпмс мп).

Анонс

26 жовтня, о 10:00 у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України під керівництвом начальника Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України відбудеться зустріч з членами сімей зниклих безвісти військовослужбовців у районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Метою зустрічі є ознайомлення членів родин зниклих безвісти військовослужбовців з результатами та особливостями пошукової діяльності, проведення процедури розшуку та ідентифікації тіл (останків) загиблих військовослужбовців в районі проведення антитерористичної операції.

Представникам ЗМІ з питань акредитації звертатися за тел. (050) 647-00-29 (Олексій).

http://mediarnbo.org/2017/10/24/zvedeni-dani-ato-24-zhovtnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества