Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 10 жовтня 2017

Загалом минулої доби по всій лінії збройного протистояння в районі проведення АТО ворог провів 12 обстрілів. 8 разів українські військовослужбовці були змушені відкривати вогонь у відповідь на найбільш зухвалі провокації противника. Двоє наших військовослужбовців дістали поранення та двоє зазнали бойових травм.

Луганський напрямок

Противник здійснив два обстріли українських позицій у Новоолександрівці зі стрілецького озброєння та гранатометів, кожен тривалістю 20-30 хвилин. В обох випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь. Також ворог обстріляв з легкої піхотної зброї Станицю Луганську, Валуйське та Трьохізбенку.

Всього вчора на Луганському напрямку ворог порушив режим перемир’я 5 разів. Важку зброю при цьому не застосовував.

Донецький напрямок

Поблизу Авдіївки, Невельського та Зайцевого зафіксовано ворожі обстріли українських укріплень зі стрілецької зброї. Всього зафіксовано 3 збройні провокації, без застосування важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

З другої години ночі і до восьмої вечора бойовики обстрілювали наші опорні пункти неподалік Гнутового, Широкиного, Талаківки та Красногорівки. У результаті цього збройного протистояння двоє наших військовослужбовців дістали поранення та двоє зазнали бойових травм.

У Широкиному ворог застосовував міномет. Бойовики встигли випустити дві міни, поки українські військовослужбовці не накрили їх вогнем зі станкового протитанкового гранатомету.

У Гнутовому ворог обстрілював наші позиції з озброєння БМП, автоматичних гранатометів і кулеметів. У відповідь українські військовослужбовці застосували великокаліберні кулемети та СПГ.

У бік Талаківки та Красногорівки упродовж 20 хвилин противник вів вогонь зі стрілецької зброї та ручного гранатомету. Сили АТО відповідали влучним вогнем з великокаліберних кулеметів.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів «наказу про заборону застосування зброї» російське окупаційне командування продовжує приховано організовувати провокації проти сил АТО

Зокрема, командуванням так званого другого армійського корпусу надаються окремі розпорядження командирам підпорядкованих з’єднань і частин щодо місць та часу здійснення провокаційних обстрілів позицій сил АТО.

Метою провокацій є виклик вогню у відповідь для подальшого звинувачення Збройних Сил України у порушенні мирних домовленостей.

Зазначені провокації синхронізуються з маршрутами та часом пересування представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, супроводжуються оперативним прибуттям знімальних груп російських ЗМІ та представників т.зв. «влади ЛНР» для створення пропагандистських матеріалів.

Перед поширенням російськими ЗМІ відзняті матеріали перевіряються представниками контррозвідки ФСБ РФ з метою недопущення оприлюднення інформації, яка може вказувати на участь кадрових російських військовослужбовців у збройному конфлікті.

На Донеччині військовослужбовці 1-ї окремої танкової бригади привітали мешканців Берестового з 274-ою річницею селища

На запрошення громади танкісти влаштували військово-польову кухню та пригостили солодощами дітей місцевого дошкільного навчального закладу.

В областях, де розміщено особовий склад Військово-Морських Сил Збройних Сил України, триває відновлення фондів Міністерства оборони

Так, у селищі Дачне Одеської області триває капітальне будівництво казарми на 280 ліжко-місць.

Також до кінця року в Дачному планується завершити будівництво гуртожитку на 120 ліжко-місць, ще однієї казарми, їдальні та фізкультурно-оздоровчого комплексу, провести капітальний ремонт котельні та штабу, реконструювати зовнішні інженерні мережі, а також мережі електро-, водо- та газопостачання.

Слід зазначити, що робота з розвитку інфраструктури вітчизняного флоту відбувається за декількома напрямами. Це відновлення наявних фондів військових містечок Міністерства оборони в регіонах, а також робота з центральними органами виконавчої влади щодо передачі до сфери управління Міноборони окремих об’єктів нерухомості або цілих майнових комплексів.

Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» увів в експлуатацію Фізкультурно-оздоровчий комплекс, переданий Міністерству оборони Національним банком України

Нове Відділення відновлювального лікування госпіталю включає 25-метровий плавальний басейн, малий басейн для проведення водної терапії, тренажерний зал, масажні кабінети, сучасний фізіотерапевтичний кабінет тощо.

У місті Кремінна Луганської області більше ста першокурсників Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою склали Клятву військового ліцеїста

Захід відвідали представники органів державної влади та місцевого самоврядування, активісти громадських організацій та військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують завдання в районі проведення АТО.

Батьки дев’яти наймолодших вихованців ліцею брали участь в антитерористичній операції. Кожен восьмий приїхав із прифронтових селищ або має статус переселенця з окупованої території.

В рамках продовження Всеукраїнської акції сьогодні о 14:00 з Києва стартує 9-й потяг єднання України «Труханівська Січ»

Ця акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності.

Потяг прямуватиме за маршрутом: Київ — Миколаїв — Херсон – Скадовськ — Запоріжжя — Харків — Конотоп — Глухів — Крути — Чернігів — Київ — Вінниця — Київ.

У кожному місті відбудуться презентації обласних товариств сприяння обороні України та інших організацій, які працюють за напрямом військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки.

До висвітлення заходів у рамках Всеукраїнської акції запрошуються журналісти.

Детальна інформація розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

11 жовтня, з нагоди Дня Захисника України, Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України спільно з Київською міською Спілкою ветеранів Афганістану проводять фестиваль «Доля вибрала нас»

Захід спрямований на підтримку єдності українців, презентацію суспільству кращих патріотичних творів та вшанування учасників АТО та бойових дій в інших державах. Перед гостями виступатимуть Національний президентський оркестр, народні і заслужені артисти України та інші виконавці.

Усі охочі запрошуються 11 жовтня о 18:00 до Центрального будинку офіцерів Збройних Сил України за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 30/1.

http://mediarnbo.org/2017/10/10/655139/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества