Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 8 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув. Це сталося в Авдіївці внаслідок ворожого обстрілу.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Вчора тут відбулася одна збройна провокація з боку бойовиків. В районі Лобачевого бойовики відкрили вогонь з міномету калібру 120 мм, випустивши при цьому одну міну.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Вчора бойові дії велися на двох ділянках фронту – на горлівському периметрі та в районі Авдіївки. Протягом ночі окупанти провели два обстріли Зайцевого, під час яких застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Зранку бойові дії відновилися і тривали з перервами до кінця доби. Окрім Зайцевого, ворог вів вогонь з стрілецької зброї по позиціях українських військових у Новгородському та Авдіївці, а також по позиції «Шахта Бутовка».

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 10 збройних провокацій з боку бойовиків.

Маріупольський напрямок

Минулої доби найбільш напружена ситуація спостерігалась в Мар’їнці, де окупанти вели вогонь більше 2 годин, при цьому застосовували міномет та гранатомети. В Старогнатівці російсько-окупаційні війська застосовували озброєння БМП.

Під час цього інциденту українські військові були змушені відкрити вогонь у відповідь. Також окупанти традиційно вели вогонь з легкого озброєння по позиціях ЗСУ на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

Вчора на Маріупольському напрямку було зафіксовано 14 обстрілів з боку бойовиків.

Прикордонники 10 окремого загону оперативного реагування Державної прикордонної служби України беруть участь у міжнародних змаганнях підрозділів спеціального призначення, що проходить у Латвії

Окрім української команди за нагороди змагаються спецпризначенці ще з шести країн. Всі учасники виконуватимуть завдання в умовах максимально наближених до бойових. Серед запланованих етапів змагань – смуга перешкод з бойовою стрільбою, змагання снайперів та капітанів.

В ОТУ «Маріуполь» з нагоди професійного свята нагородили воїнів-розвідників

Військовослужбовці отримали чергові військові звання, відзнаки та почесні грамоти. Також до поздоровлень приєдналися школярі Маріуполя, які надіслали розвідникам свої привітання.

http://mediarnbo.org/2017/09/08/zvedeni-dani-ato-08-veresnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества