Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 27 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 1 український військовий отримав поранення. Це сталося поблизу Авдіївки внаслідок ворожого обстрілу.

Ситуація на військових складах у Калинівці

Вчора близько 22 години на військових складах у місті Калинівка Вінницької області почалася пожежа. Площа займання – 10% загальної площі об’єкта. На місці триває робота з гасіння пожежі, залучені співробітники правоохоронних, рятувальних та спеціальних служб, волонтери, а також спеціальна техніка (пожежні машини, танки, потяг). Проведено евакуацію цивільного населення та родин військовослужбовців, які проживають у небезпечному районі. Військова прокуратура Центрального регіон розпочала розслідування за фактом вчинення злочину, передбаченого статтею 113 ККУ – диверсія.

У зв’язку з надзвичайною ситуацію на Вінниччині Президент України Петро Порошенко доручив Міністру оборони України, Начальнику Генштабу – Головнокомандувачу ЗСУ, Голові СБУ виїхати на місце інциденту. Після їхнього повернення у Києві буде проведене засідання Воєнного кабінету РНБО України.

Луганський напрямок

Минулої доби бойові дії розпочалися близько 17 години. Бойовики здійснили по одній збройній провокації з стрілецької зброї в Лопаскіному та Новозванівці. Після цього ворог здійснив ще два обстріли по Кримському, під час одного з них окупанти застосовували гранатомети.

Донецький напрямок

Вчора вогнева активність бойовиків була зафіксована виключно на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Тут російсько-окупаційні війська здійснили 7 збройних провокацій, під час яких вели вогонь з гранатометів різних систем та кулеметів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь майже на всі збройні провокації противника.

Маріупольський напрямок

Найбільш напружена ситуація вчора спостерігалась в Водяному, де бойовики зранку вели активний вогонь з гранатометів та озброєння БМП. Вдень на всій лінії розмежування напрямку було тихо. Між 18 та 19 годинами бойовики провели по одній збройній провокації в Мар’їнці, Широкиному та Гнутовому, причому в останньому окупанти вели вогонь з БМП.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Інформація ГУР МОУ

командування так званої «7-ї бригади» противника надало дозвіл підлеглим бойовикам збивати безпілотники місії ОБСЄ. Це робитимуть снайпери із замаскованих позицій. Ці заходи спричинені бажанням ворога приховати систематичне порушення Мінських угод.

Співробітники СБУ затримали на лінії розмежування у Донецькій області бойовика

Правоохоронці встановили, що мешканець Маріуполя у червні 2014 року добровільно приєднався до так званої «інтернаціональної бригади «Пятнашка». Оперативники спецслужби задокументували, що бойовик брав участь у штурмі Донецького аеропорту та битві за Дебальцеве.

Нещодавно українські поліцейські затримали бойовика з Горлівки під час спроби переоформити паспорт громадянина України

Встановлено, що горлівчанин, не маючи роботи, навесні 2014 року вступив у лави бандформувань т.зв. «ДНР». Чоловік ніс протизаконну «службу» на вулицях рідного міста, охороняв будівлю міськради, здійснював пропускний режим на блокпостах та будував барикади. Після того, як чоловік почув про плани командування бойовиків відправити його на передову, він втік і довгий час переховувався. Згодом колишній бойовик вирішив повернутися до мирного життя на території, що контролюється українською владою, але йому це не вдалося.

На вокзалі Бахмута поліцейські затримали чоловіка з бойовою гранатою РГД-5

Небезпечний предмет правопорушник намагався ввезти на мирну територію України. Вилучений боєприпас правоохоронці направили на експертизу.

На Рівненському полігоні відбулися тактичні бригадні навчання за участю резервістів

Наші механізовані підрозділи за підтримки авіації, артилерії, протиповітряної оборони, оперативного забезпечення тощо здійснили висування, розгортання, перехід в атаку, наступ, а згодом перейшли до оборони. Понад 65% воїнів-резервістів, залучених до навчань на Рівненському полігоні – учасники АТО. Впродовж вересня одночасно на різних полігонах по всій Україні тренувалися близько 10 тисяч резервістів.

Курсанти 184-го Навчального центру Національної академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного навчаються керувати технікою на новітніх електронних тренажерах-симуляторах

За сучасною апаратурою працюють механіки-водії, навідники та командири БМП-2, БТР-4, танків Т-64. Курсанти навчаються як самостійним діям, так і діям у складі підрозділу. Згодом курсанти перейдуть до навчальної роботі в полі, де вони мають проїхати за кермом не менше 90 км.

Вітаємо нових переможців «Ігор Нескорених»

Вчора Олександр Писаренко завоював золоту медаль з веслування на тренажерах. Його колеги Вадим Свириденко та Павло Мамонтов взяли по «бронзі». Також Василь Пашкевич здобув золоту медаль у змаганнях з пауерліфтингу в середній ваговій категорії. Таким чином, уже семеро українців стали призерами «Ігор Нескорених», троє з яких завоювали «золото».

http://mediarnbo.org/2017/09/27/zvedeni-dani-ato-27-veresnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества