Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 25 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, два військовослужбовці дістали поранення.

Луганський напрямок

Бойові дії почалися після 17 години. У Станично-Луганському районі, в Кримському та Новозванівці сталося п’ять перестрілок між окупантами та нашими військовими. При цьому застосовувалося тільки легке озброєння. Тривалість ворожих обстрілів коливалася від 15 до 45 хвилин.

Донецький напрямок

Вранці окупанти здійснили два обстріли українських позицій у Зайцевому з бронетехніки. Дещо пізніше, але ще до полудня, противник порушив режим тиші в Луганському. Після цього бойові дії поновилися тільки ввечері; це сталося у Світлодарську, Авдіївці та на позиції «Шахта Бутовка». Українські війська активно вели вогонь у відповідь.

Всього вчора на Донецькому напрямку сталося сім ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Основна активність ворога традиційно припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине.

Противник продовжує дотримуватися тактики одночасного обстрілу кількох українських опорних пунктів, проте важке озброєння не застосовує. Окрім цього, збройні інциденти сталися в Мар’їнці й Старогнатівці.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося десять ворожих обстрілів.

Інформація ГУР МОУ

Підтверджені втрати противника за минулий тиждень склали:

11 загиблих окупантів;

19 поранених окупантів;

1 БПЛА «Орлан».

Левова частка втрат традиційно припадає на Маріупольський напрямок.

Також, за наявними даними, на окуповану територію прибули фахівці 924-го Державного центру безпілотної авіації МО РФ з Ліпецька. Це пов’язано із збільшенням випадків виходу з ладу російських БПЛА під час виконання польотних завдань. Також можливе тестування/випробування нових зразків такої техніки.

На тебе чекають вдома

Ще один колишній бойовик скористався Програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома». Правоохоронці встановили, що у 2014 році мешканець Донецької області вступив до лав НЗФ, де охороняв військові об’єкти та представників російського командування. Ставши свідком систематичну грабунку місцевого населення з боку окупантів, він вирішив покинути лави бойовиків та окуповану територію. Тривалий час чоловік переховувався у родичів на території, підконтрольній українській владі. Дізнавшись від знайомих про програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишній бойовик звернувся до правоохоронних органів. Наразі колишній бойовик перебуває вдома зі своєю родиною та очікує на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності.

На Харківщині курсанти Харківського Національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба провели заняття з бойовою стрільбою

Вишкіл проводився на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Курсанти-зенітники вдосконалювали свої вміння і навички роботи на зенітній установці ЗУ-23 та ПЗРК «Ігла».

Навчання були побудовані на факторах раптовості та несподіванки. Викладачі надавали різні ввідні, аби навчити майбутніх офіцерів самостійно ухвалювати вірне рішення, та діяти, як одна команда.

В івано-франківському полку НГУ відбулися тактичні навчання

Основне завдання заходу – бойова стрільба з основних видів озброєння: БТР, гранатометів, іншої стрілецької зброї. Також у навчаннях взяли участь зв’язківці, сапери, медики та технічна частина – відповідно до посадових обов’язків.

В Торонто (Канада) почалися «Ігри Нескорених»

«Ігри Нескорених» – змагання військовослужбовців та правоохоронців, які отримали поранення або каліцтва від час виконання службових обов’язків. Вони триватимуть з 23 до 30 вересня. Україну представляють ветерани, а також чинні військовослужбовці ЗСУ та НГУ, співробітники ДПСУ та поліції. Сергій Торчинський, поліцейський з Луцька, який отримав поранення під час битви за Савур-могилу в 2014 році, здобув бронзову медаль у штовханні ядра.

http://mediarnbo.org/2017/09/25/zvedeni-dani-ato-25-veresnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества