Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 24 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, поранених немає. Інцидент стався на Луганському напрямку під час ворожого обстрілу.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Бойові дії велися на Бахмутській трасі – в Кримському та Новотошківському. Противник порушував режим тиші лише в темну пору доби. Окупанти застосовували легке озброєння, а також випустили кілька мін по наших позиціях. Всього сталося чотири ворожих обстріли, в усіх випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Окупанти активізувалися після 18 години. Головною «гарячою точкою» вчора була Авдіївка, хоча неспокійно було по всій лінії фронту. Більшість обстрілів була достатньо тривалою – не менше 20 хвилин.

Всього вчора на Донецькому напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема один – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У другій половині дня окупанти здійснили чотири обстріли на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Противник застосовував тільки легке озброєння; в усіх випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, за інформацією української сторони СЦКК, днями під час ворожих обстрілів постраждали житлові квартали. 22 вересня у Майорську внаслідок обстрілу з гранатометів та стрілецької зброї було пошкоджено дах житлового будинку. Цього ж дня в Гранітному від влучання запалювального боєприпасу загорівся будинок. Пожежу ліквідовано силами мешканців.

На одному з полігонів ОТУ «Луганськ» відбулося тактичне заняття з екіпажами бойових машин за стандартами НАТО

Тематика заходу – здійснення маневрів танкового взводу в складних ландшафтних умовах. Частина вправ мала на меті підвищення злагодженості дій під час бойового пошкодження однієї з машин підрозділу. Більшість елементів взято зі змагань танкістів «Сильна Європа-2017», що проходили в Німеччині.

На Миколаївщині відбулися бригадні тактичні навчання Високомобільних десантних військ

Тематика заходу – рейдові дії в тилу умовного противника, перехід в оборону, підготовка до контрнаступу. Одночасно з просуванням парашутно-десантних підрозділів відбулося десантування військової техніки. Також учасники навчань тренувалися організовувати протиповітряну оборону.

На Прикарпатті завершилися державні іспити у майбутніх бойових льотчиків

Майбутні випускники Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба у повному обсязі виконали фігури вищого пілотажу на учбово-бойових винищувачах МіГ-29.

http://mediarnbo.org/2017/09/24/zvedeni-dani-ato-24-veresnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества