Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 23 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, один військовослужбовець дістав поранення. Інцидент стався в Невельському під час ворожого обстрілу.

Луганський напрямок

Минулої доби бойовики порушили режим тиші лише один раз – вночі окупанти відкрили вогонь з міномету, гранатометів та стрілецької зброї по Кримському. Українські військові відреагували вогнем у відповідь на цю ворожу збройну провокацію.

Донецький напрямок

Вчора бойовики неодноразово відкривали вогонь по позиціях українських військових поблизу Зайцевого, на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка» та поблизу Невельського. Під час цих збройних провокацій окупанти важке озброєння не застосовували.

За минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 збройних провокацій з боку ворога.

Маріупольський напрямок

«Гарячою точкою» вчора була Красногорівка, де бойовики провели короткий обстріл з мінометів різних калібрів. Всі інші епізоди порушення режиму тиші припали на південні приморські рубежі. Там ворог вів вогонь з легкого озброєння по Павлополю, Гнутовому, Талаківці та Водяному. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на всі ворожі збройні провокації.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За інформацією засобів масової інформації та пропаганди противника, сьогодні вранці у Донецьку стався замах на життя так званого «міністра доходів та зборів «ДНР» Олександра Тімофєєва, також відомого за прізвиськом «Ташкент»

Спосіб замаху – підрив автомобіля. Стан Тімофєєва важкий, він госпіталізований. Навесні 2014 року Тімофєєв долучився до верхівки бандформування «ДНР», зокрема брав участь в боях за Донецький аеропорт у лавах НЗФ «Оплот». Посівши вищезгадану високу посаду в окупаційний адміністрації, «Ташкент» став куратором економічного блоку квазідержави. За минулі кілька років Тімофєєв суттєво збагатився, але й нажив багато ворогів з-поміж інших сепаратистів, російських кураторів, а також простих громадян, пограбованих окупантами. Таким чином, ранковий інцидент – закономірний етап у тривалій злочинній «кар’єрі» Олександра Тімофєєва.

Вчора близько 16:00 біля с. Новоянісоль Нікольського району Донецької області на військовому складі з боєприпасами до стрілецької зброї та артилерії почалася пожежа

Її оперативно локалізували та ліквідували підрозділи ЗСУ та ДСНС; при цьому було задіяно спецтехніку. Органи влади евакуювали цивільних, що проживали неподалік. Зараз на місці інциденту працюють сапери. За попередньою інформацією, причиною пожежі став підпал стерні на угідді сільськогосподарського підприємства, що розташоване неподалік; вогонь через сильний вітер перекинуся на військовий об’єкт. Постраждалих немає.

Співробітники СБУ спільно з військовими виявили у Волноваському районі Донецької області зброю російського виробництва

Це відстріляні боєприпаси реактивного вогнемета «Шмель» та малогабаритного реактивного вогнемета «МРО-А». Вони мають маркування російської армії. Зброю залишили ворожі диверсанти, які нещодавно обстрілювали позиції сил АТО в цьому районі.

Зенітники НГУ проводять тренування та змагаються між собою

У заході брали участь відділення ПЗРК та розрахунки ЗУ-23-2. Заняття проводяться, як вдень, так і вночі. Найвищі бали здобули команди зі Східного ОТО НГУ. На переможця конкурсу чекає нове випробування – участь у турнірі кращих зенітників ЗСУ.

В підрозділах ОТУ «Луганськ» у районі проведення АТО відбулися заняття з тактичної медицини

Тема заходу – надання невідкладної медичної допомоги під час травмувань та поранень. Військовослужбовці тренувалися накладати кровоспинний джгут та CAT турнікет, вводити знеболювальне тощо.

Відбулися стратегічні командно-штабні навчання «Непохитна стійкість-2017»

Тема заходу – 200-км рейд тилами противника. В навчаннях брали участь військовослужбовці ВДВ, а також вертольоти армійської авіації СВ ЗСУ. Під час рейду відзначилися розвідники, що забезпечили вибір оптимального маршруту та інженери, що навели чотири переправи. Після завершення маршу десантники обладнали бойові позиції у визначеному районі.

У Львівській області завершилися навчання «Рапід Трайдент-2017»

У маневрах взяли участь близько 2500 військовослужбовців з 15 країн світу – Болгарії, Великої Британії, Грузії, Естонії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Сполучених Штатів Америки, Туреччини та України. Мета серії навчань «Репід Трайдент» – запровадження у Збройних Силах України передового досвіду армій провідних країн світу, обмін професійними навичками, покращення рівня взаємодії між штабами і підрозділами сухопутних військ України та армій країн-членів та партнерів Альянсу, країн-членів програми «Партнерство заради миру». Тематика заходу – надзвичайно широка: оборона та наступ, патрулювання і конвоювання, протидія ДРГ, десантування вантажів, робота з цивільним населенням.

http://mediarnbo.org/2017/09/23/zvedeni-dani-ato-23-veresnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества