Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 1 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли.

Луганський напрямок

Тут минулої доби інтенсивність обстрілів з боку бойовиків була достатньо низькою. Російсько-окупаційні сили між 10 та 12 ранку двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по Кримському, а пізно ввечері окупанти здійснили короткий обстріл з гранатометів по Катеринівці.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, вчора на Луганському напрямку було зафіксовано 3 обстріли з боку ворога.

Донецький напрямок

Інтенсивність обстрілів з боку бойовиків була достатньо високою, при цьому важке озброєння не застосовувалося. Вночі окупанти здійснили три збройні провокації по позиції «Шахта Бутовка». Об 11 годині бойові дії відновилися в Зайцевому та на ділянці фронту позиція «Шахта Бутовка» – Авдіївка і тривали з перервами до кінця доби.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 18 збройних провокацій з боку ворога.

Маріупольський напрямок

Одразу після опівночі російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з озброєння танків та БМП по Мар’їнці. Під час цього інциденту бойовики випустили в бік позицій українських військ близько 10 снарядів. Ще одна збройна провокація відбулася в Широкиному.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 3 обстріли з боку ворога.

На Луганському напрямку відбулися інструкторсько-методичні заняття з командирами військових частин та підрозділів ракетних військ та артилерії

Метою занять було узагальнення та розповсюдження передового досвіду з організації розміщення військових частин та підрозділів в районах зосередження, а також удосконалення порядку підготовки підрозділу до ведення бойових дій. Під час заходу з офіцерами відпрацьовувалися також питання з військово-медичної, інженерної, спеціальної, тактичної підготовки, а також стрільби і управління вогнем артилерії.

Окремий загін спеціального призначення Центрального територіального управління НГУ взяв участь у антитерористичних навчаннях

Зокрема, військові провели тренування із звільнення будівлі, захопленої терористами, а також знешкодження злочинців, які здійснюють рух на автомобілі.

За легендою терористи захопили будівлі разом з заручниками. З поставленими завданнями спецпризначенці справилися успішно.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 7 вантажних автомобілів від ООН, що перевозили для жителів окупованої території Луганської області предмети індивідуальної гігієни та набори для дитячого раннього навчання загальною масою більше 41 тонни.

http://mediarnbo.org/2017/09/01/zvedeni-dani-ato-01-veresnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества