Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 13 травня 2017

Луганський напрямок

Минулої доби бойові дії розгорнулись в Кримському та на території Попаснянського району між 16 та 21 годинами. Пополудні російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів по Кримському. Через дві години тут відбулась ще одна збройна провокація, але цього разу із застосуванням гранатометів. Два обстріли, зокрема один мінометний, відбулись в Новотошківському. Бойовики також застосовували міномети у Новозванівці.

Минулої доби на Луганському напрямку відбулось 6 збройних провокацій з боку ворога, зокрема 3 – з важкого озброєння. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Вчора найбільш напружена ситуація спостерігалась в районі Авдіївки та її околиць, де між 18 годиною та північчю бойовики 4 рази відкривали вогонь з мінометів. В районі Новолуганського і Луганського ворог провів по одній збройній провокації з 120 мм мінометів. Один мінометний обстріл відбувся в районі селища Піски.  На горлівському периметрі ворог застосовував виключно легке озброєння.

Минулої доби на Донецькому напрямку відбулось 14 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 7 – з мінометів.

Маріупольський напрямок

Тут, як і раніше, левова частка епізодів порушення режиму тиші приходиться на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. На цих рубежах ворог відкривав вогонь з стрілецької зброї вночі, а з 6 ранку до пізнього вечора застосовував важке озброєння. Російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з артилерії калібру 122 мм у Талаківці та Широкиному.  У Новотроїцькому, Чермалику та Широкиному були активними снайперські групи противника.

Вчора, близько 11:30 окупанти зі стрілецької зброї обстріляли населений пункт Чермалик, внаслідок чого поранення ноги отримала мирна мешканка. Її було оперативно госпіталізовано.

Також вчора бойовики обстріляли Мар’їнку та Красногорівку з мінометів. Внаслідок інциденту, у Мар’їнці зруйновано один будинок.

Минулої доби на Маріупольському напрямку відбулось 34 обстріли з боку бойовиків, зокрема 9 – із застосуванням важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення та травмування.

Співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ затримали на Луганщині озброєного бойовика поблизу с. Сокольники Новоайдарського району Луганської області

Затриманий носив камуфляжну форму та мав у руках кулемет з трьома магазинами, оскільки планував обстріляти український блокпост. Встановлено, що бойовика звати Антон Олійник, йому 28 років. Правопорушник є уродженцем Лисичанська, але  останнім часом жив у Антрациті. Він воював проти України ще з 2014 року, встиг побувати членом таких бандформувань, як «прізрак», «казача бригада», «ярга». Також перевіряється причетність затриманого до інших злочинів, зокрема катувань українських полонених.

Співробітники СБУ ліквідували загальноукраїнську мережу підпільних зброярів

Зловмисники майже рік купували в Україні та за кордоном стартову, сигнальну, травматичну зброю та переробляли її у бойову. Правоохоронці провели понад 20 обшуків у Харкові, Києві та Миколаєві. Вилучено понад 35 одиниць зброї, пристосованої до стрільби бойовими набоями: автомати Калашникова, пістолети-кулемети Симонова, «Скорпіон», пістолети Макарова, ТТ, «Carrera», револьвери системи Нагана та «Сафарі». Також вилучено понад півтисячі набоїв різного калібру, гранати Ф-1 та РГД-5, гранатомет РПГ-22, стартові, сигнальні і травматичні пістолети, підготовлені до переробки у бойові, велику кількість деталей до зброї, металообробні верстати і обладнання для кустарного виготовлення елементів вогнепальної зброї та бойових набоїв.

У Гірському військовослужбовці НГУ затримали на блокпосту чоловіка з гранатою. Нагадуємо, що це селище знаходиться зовсім поруч з лінією фронту.

Курсанти-випускники Національної академії НГУ проводять польові навчання

Відповідно до програми навчання, особовий склад трьох факультеті виконував специфічні завдання. Наприклад, курсанти, які невдовзі стануть офіцерами по роботі з особовим складом, тренувалися розгортати пункт морально-психологічного забезпечення, а особи, що навчаються на факультеті економіки та менеджменту, – займалися обладнанням базового польового табору та об’єктів тилу.

У лавах НГУ продовжується місячний табірний збір з танковими підрозділами

Мета заходу – покращення професійних навичок особового складу та визначення найкращого екіпажу. Перед експлуатацією техніки та практичними заняттями з водіння, стрільбою та тактичними діями обов’язково проводиться інструктаж на тему заходів безпеки.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2017/05/13/zvedeni-dani-ato-13-travnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества