"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Зведені дані АТО
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 8 березня 2017

Луганський напрямок

Найбільш активними були бойові дії в Новоайдарському районі. Так, вчора противник продовжив застосовувати важке озброєння проти оборонців Кримського, зокрема випустивши впродовж доби 25 артилерійських снарядів та понад 50 мін. Неспокійно було і на бахмутській трасі, де у Новотошківському бойовики широко застосовували гранатомети, а також по обіді провели масований мінометний обстріл, випустивши з півсотні мін на наші позиції.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Натомість у Попаснянському районі інтенсивність ворожих обстрілів зменшилася. Вчора у цьому районі зафіксовано один короткотривалий мінометний обстріл біля Новоолександрівки. Решта – п’ять – випадків порушення перемир’я були із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.

У Станично Луганському районі противник порушив режим тиші двічі – після 18-ї години обстріляв з мінометів наші позиції у Малиновому, а вже пізно ввечері відкрив вогонь зі снайперської зброї у Станиці Луганській.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, з них – половина із застосуванням важкого озброєння.

Донецький напрямок

Спала інтенсивність ворожих обстрілів у Авдіївці та на її околицях. Атаки противника носять більш епізодичний та менш інтенсивний характер, важке озброєння противник застосовує дедалі рідше. Зменшення бойової активності бандформувань українські ремонтники використовують задля відбудови пошкодженої інфраструктури міста. Так, вчора ремонтні бригади відновили електропостачання житлових кварталів та коксохімічного заводу у місті. Водопостачання у Авдіївці здійснюється за графіком з міських резервуарів. Сьогодні основні зусилля ремонтників будуть направлені на відновлення електропостачання на Донецькій фільтрувальній станції.

На світлодарській дузі, горлівському периметрі, а також поблизу Донецького летовища тривають бойові дії низької та середньої інтенсивності, з епізодичним застосуванням важкого озброєння, зокрема – мінометів.

Минулої доби на Донецькому напрямку відбулось 35 ворожих обстрілів позицій сил АТО, 18 з яких – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Кількість обстрілів залишається найбільшою – 57 випадків порушення режиму тиші минулої доби. На цьому напрямку противник частіше, ніж на інших двох, використовує важке озброєння – гармати, танки та міномети. Ділянкою основної бойової активності противника залишаються східні підступи до Маріуполя. Характерним є те, що важке озброєння тут противник застосовував вчора виключно у світлу пору доби. Понад 70 артилерійських снарядів та 160 мін бандформування випустили по українських позиціях вздовж лінії фронту Гнутове – Талаківка – Водяне – Широкине.

У Мар’їнському районі ворог порушив режим тиші тричі, у тому числі провівши два короткотривалих мінометних обстріли. У районі Докучаєвська сили окупанта випустили 10 артилерійських снарядів по наших позиціях у Тарамчуці, а також провели ряд збройних провокацій у Новотроїцькому.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 7 – отримали поранення та травми.

У Слов’янську СБУ затримала інформаторку т.зв. «ДНР»

З 2014 року жінка за завданням куратора одного з незаконних збройних формувань «ДНР» збирала інформацію про озброєння, місця дислокації та маршрути переміщення військової техніки і особового складу сил АТО у районі Слов’янська. Отримані дані зловмисниця із дотриманням заходів конспірації передавала через Інтернет або телефоном.

Співробітники СБУ затримали учасника НЗФ, який охороняв українських заручників у слідчому ізоляторі окупованого Донецька

Чоловіка затримали, коли він намагався перетнути лінію розмежування з тимчасово окупованої території для зустрічі з родичами. Триває слідство.

Ще одного бойовика т.зв. «ДНР» затримали працівники СБУ поблизу Горлівки

Місцевий мешканець влітку 2014 року пройшов відповідну підготовку та був зарахований до однієї з так званих «військових частин» «ДНР». Бойовик неодноразово брав участь у бойових діях проти Збройних сил України поблизу Горлівки.

Натомість, інший мешканець Горлівки скористався програмою СБУ«На тебе чекають вдома»

Його у власному під’їзді у серпні 2014 року затримали бойовики т.зв. «ДНР» за порушення комендантської години, протримали ніч у підвалі та привезли на блокпост, де чоловік упродовж місяця забезпечував пропускний режим без зброї в руках. Зважаючи на такі обставини у його правопорушенні, чоловік має усі шанси уникнути кримінальної відповідальності.

У районі проведення АТО СБУ виявила зброю російського виробництва

На бойових позиціях українських підрозділів поблизу Зайцевого Донецької області оперативники вилучили реактивний вогнемет «Шмель», який учасники НЗФ т.зв. «ДНР» залишили під час нещодавнього відступу у ході бойових зіткнень з українськими військовими. Нагадаємо, така зброя на озброєнні Збройних Сил України не перебуває.

На КПВВ Новотроїцьке встановлено чотири нові модулі для здійснення контролю громадян

Модулі, що забезпечать 20 додаткових точок надання послуг з оформлення документів при перетині лінії розмежування, були передані українським прикордонникам Агентством ООН у справах біженців в рамках технічної допомоги.

Окрім того, за кошти міжнародних гуманітарних організацій поблизу КПВВ додатково встановили два пункти обігріву.

http://mediarnbo.org/2017/03/08/zvedeni-dani-ato-08-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества