"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Зведені дані АТО
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 7 березня 2017

Луганський напрямок

Кримське вчора було місцем найчисельніших ворожих обстрілів, причому ворог вів вогонь з чотирьох навколишніх населених пунктів. Спочатку позиції у Кримському були тричі обстріляні з мінометів протягом дня. І вже ввечері ворог відкрив вогонь з артилерії калібру 152 мм з боку Смілого та Сентяновки (колишнє Фрунзе). Три обстріли тривали в сумі більше двох годин і закінчились майже опівночі. Ворог випустив по позиціям українських військових майже 40 артилерійських снарядів.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, бойовики зранку застосовували міномети в Новотошківському, а ввечері – в Оріховому.

В Попаснянському районі бойовики розпочали добу рано вранці з мінометного обстрілу Новоолександрівки. Протягом дня противник епізодично порушував режим тиші зі стрілецької зброї. З п’ятої години вечора півтори години сили противника обстрілювали Троїцьке з мінометів, випустивши по нашим позиціям 30 мін.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, з них – 17 із застосуванням важкого озброєння.

Донецький напрямок

В районі світлодарської дуги після обіду спостерігались короткочасні провокації з легкого озброєння. Ввечері ворог активізувався та обстріляв Кодиму та Луганське з мінометів.

В районі Горлівського периметра ворог проводив обстріли позицій сил АТО по всій лінії розмежування. Одразу після опівночі відбувся короткотривалий мінометний обстріл Зайцевого. Протягом першої половини дня ворог епізодично застосовував легке озброєння, а вже ввечері активізував свої мінометні розрахунки. Починаючи з п’ятої вечора бойовики обстрілювали Верхньоторецьке, Майорськ, Зайцеве та Новгородське. За вечірній період по позиціям ЗСУ навколо Горлівки ворогом було випущено більше ста мінометних мін.

В районі Авдіївки зранку відбувся потужний мінометний обстріл з боку Яковлівки – ворог застосовував міномети калібру 82 та 120 мм. Менш потужний обстріл відбувся близько 10 години вечора.

З учорашнього дня, внаслідок обстрілу бойовиків, місто залишається знеструмлене. Ремонтні роботи пошкоджених ліній електропередач та Донецької фільтрувальної станції так і не розпочалися через постійну небезпеку ворожих обстрілів.

Теплопостачання у місті здійснюється централізовано за рахунок теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Створено запас води в міському резервуарі об’ємом 4 тис. м3.

Єдине джерело електроенергії для об’єктів, що не мають власних систем резервного електроживлення – генератори. Цілодобово місто патрулюють посилені наряди поліції.

На флангових позиціях у Кам’янці, в районі Донецького аеропорту та в Невельському ворог здійснював провокації з легкого озброєння.

Загалом за добу на Донецькому напрямку відбулось 35 обстрілів з боку бойовиків, зокрема – 19 з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнському районі минулої доби ворог порушив режим тиші один раз, обстрілявши після заходу сонця наші позиції поблизу Красногорівки з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У Новотроїцькому, що поблизу Докучаєвська, противник вчора провів три обстріли, один з яких був із застосуванням мінометів. У Новогригорівці, що далі на південь, бойовики після заходу сонця провели двогодинний обстріл з використанням крупнокаліберних кулеметів.

На лінії фронту від Чермалика до Широкиного ситуація зберігається складною. На цих рубежах, нарівні з легким озброєнням, противник широко застосовував бронетехніку, включно з танками, та міномети. У Водяному активними були снайпери противника. А пізно ввечері у цій найгарячішій точці Маріупольського напрямку вчорашньої доби бандформування провели два артилерійських обстріли. Українські військові надійно утримують позиції на схід від Маріуполя, відкриваючи вогонь у відповідь з озброєння співмірного тому, яке застосовує противник.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 64 ворожих обстріли, зокрема третина з яких – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових 1 український військовослужбовець загинув, 5 – отримали поранення та травми.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

СБУ затримала в Маріуполі бойовика бандформування «Оплот», що у складі т.зв. «ДНР»

Правоохоронці встановили, що затриманий у травні 2014 року з метою наживи вступив до цього НЗФ. Пройшовши відповідну військову підготовку, чоловік отримав форму, зброю та виконував злочинні накази окупанта.

Після конфлікту з керівництвом чоловік залишив своїх «бойових побратимів» та під виглядом переселенця виїхав до Маріуполя, де донедавна переховувався у родичів.

Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» скористався ще один колишній бойовик т.зв. «ДНР»

У 2014 році чоловік під час тимчасової окупації Слов’янська приєднався до лав бандформування, у складі якого чергував на ворожих блокпостах, але безпосередньої участі у бойових діях не брав. Після звільнення міста, побоюючись переслідування чоловік виїхав до родичів у Росію. Нещодавно, дізнавшись про Програму СБУ, він вирішив повернутися. І недарма – враховуючи відсутність у його діях тяжких злочинів, суд вправі звільнити його від кримінальної відповідальності.

Днями курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил переймали досвід у льотчиків-винищувачів з Миргорода

Курсанти ознайомилися із характеристиками бойового літака Су-27. А офіцери бригади тактичної авіації провели заняття, на яких розповіли про підготовку до польотів, випробуванню двигунів, дії льотного складу в особливих випадках тощо.

У Миколаєві триває тренування загонів територіальної оборони області

На заняття було залучено близько сотні мешканців трьох районів міста, які погодились вступити в загони територіальної оборони. У ході проведення заходу його учасники вивчали правила стрільби зі стрілецької зброї, знайомилися з тактикою дій на полі бою, азами протимінної підготовки та вчились надавати першу медичну допомогу.

Тривають навчання захисників України

На Яворівському полігоні, що на Львівщині, випускники Національної академій сухопутних військ активно готуються до державних іспитів.

Серед навчальних вправ — стрільба з автомата та озброєння БМП. Польовий вихід триватиме ще кілька тижнів, а по його закінченню курсанти підтвердять отримані знання та навички у ході іспитів.

А тим часом військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади відновлюють боєздатність в умовах, максимально наближених до бойових, щоденно відточуючи на полігоні свою майстерність у керуванні бронетехнікою та свої бойові навички.

http://mediarnbo.org/2017/03/07/zvedeni-dani-ato-07-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества