"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Зведені дані АТО
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 4 березня 2017

Вчора активні бойові дії в районі проведення АТО продовжилися. Противник активно застосовував важке озброєння на всіх напрямках. Як і раніше, добова кількість обстрілів з боку противника перевищила позначку «100».

Луганський напрямок

Новоайдарський район

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, із самого ранку у Кримському почалися потужні мінометні обстріли з боку противника. В середньому кожен із них тривав 30-40 хвилин, і вони проводилися з періодичністю 1 раз на 2-3 години. Так тривало цілий день, а вже пізно ввечері окупанти використали танк та 152-мм гармати. Всього протягом доби противник випустив по наших позиціях у Кримському понад 130 мін та більше 10 артилерійських і танкових снарядів.

Попаснянський район

Обстановка аналогічна. Майже під час кожного обстрілу ворог застосовує важке озброєння. Вчора епіцентром бойових дій було с. Новоолександрівка. Окупанти активізувалися там після 15 години і, з незначними перервами, вели вогонь до пізнього вечора. У Троїцькому також відбувся ворожий артобстріл, причому теж з гармат калібру 152 мм.

Всього вчора по українських позиціях у Попаснянському районі було випущено понад 150 мін та снарядів.

В Станично-Луганському районі та під Щастям вчора бойові дії не велися.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 19 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга

Протягом дня противник неодноразово відкривав вогонь з гранатометів і стрілецької зброї, проте ввечері випустив по наших позиціях 40 мін. Відзначимо, що вогонь вівся з трьох різних майданчиків.

Горлівський периметр

Тут обстановка аналогічна. Основні бойові дії тривають у Зайцевому, де ворог активно застосовує міномети. Також неспокійно у Новгородському та Верхньоторецькому.

Район Авдіївки

Противник діє за звичним сценарієм: вранці відбувається кілька сеансів обстрілів тривалістю 2-3 години кожен, а у другій половині дня окупанти переходять до більш агресивних дій, залучаючи додаткову бойову техніку (гармати, міномети, танки) та живу силу. Загалом бойові дії на цих рубежах тривали не менше 14 годин, кількість випущених боєприпасів з важкого озброєння також значно перевищує позначку «100».

Окупанти ведуть вогонь з трьох напрямків – південного (Спартак), південно-східного (Яковлівка-Мінеральне), східного (Ясинувата).

Знову постраждали житлові квартали старої частини Авдіївки.

Пошкоджено 2 будинки. Також 9 ворожих танкових снарядів влучили у будівлю спостережного посту української сторони СЦКК.

Донецький аеропорт

В Опитному відбулося 2 ворожих обстріли, в Пісках – ще 4, зокрема 2 мінометних. Ці інциденти сталися між 14 та 19 годиною.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 39 ворожих обстрілів, зокрема 21 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район

Одразу біля трьох міст і сіл противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли. В умовах щільної міської забудови це становить пряму загроза життю та здоров’ю цивільних. При цьому було випущено 35 мін та 14 снарядів.

Район Докучаєвська та Волновахи

Бойові дії велися у Новотроїцькому та Новогригорівці. Загалом на цих рубежах відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний, 1 артилерійський і 1 снайперський.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине

Ситуація незмінна. Окупанти продовжують масово застосовувати важке озброєння. Щоправда, на відміну від минулих днів, вчора вони робили це лише в світлу пору доби. Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано в Широкиному – 19 епізодів.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 49 ворожих обстрілів, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО відбулося 4 польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець ЗСУ та 1 співробітник ДПСУ дістали поранень.

У Дніпрі працівники СБУ затримали бойовика на прізвисько «Джонні»

Під час обшуків за місцем мешкання бойовика правоохоронці вилучили три гранати, понад 60 набоїв, посвідчення бойовика, видане НЗФ «ДНР», посвідчення про нагородження так званою нагородою «За оборону Слов’янська». А зараз – пряма мова бойовика.

Донецькі поліцейські затримали бойовика на блокпосту поблизу Волновахи

47-річний мешканець Мар’їнського району з червня по липень 2014 року з метою заробітку був членом НЗФ «Оплот» та охороняв зі зброєю важливі об’єкти. Не отримавши обіцяних грошей за перший місяць роботи, чоловік покинув бойовиків. 2,5 роки він переховувався в Маріуполі.

Ще один бойовик взяв участь у програмі СБУ «На тебе чекають вдома». Чоловік приєднався до НЗФ у червні 2014 року, пройшов військову підготовку, залучався до охорони об’єктів окупантів. Усвідомивши хибність свого вибору, він повернувся на підконтрольну Україні територію і добровільно звернувся до працівників СБУ.

У Лимані Донецької області правоохоронці виявили сумку з гранатами

12-річний хлопець побачив під залізничним мостом небезпечну знахідку та повідомив про неї поліцію. Підрозділ вибухотехніків прибув на місце та вилучив «арсенал».

Через КПВВ «Новотроїцьке» вчора прослідував один вантажний автомобіль від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, що перевозив медичний одяг та автомобільне скло загальною масою 760 кг для мешканців окупованих територій.

http://mediarnbo.org/2017/03/04/zvedeni-dani-ato-04-bereznya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества