Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Оперативне зведення штабу АТО
на 06:00 – 29 березня 2017

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними Силами України. За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз обстріляли позиції українських військ. Щоб придушити вогневу активність противника сили АТО відкривали вогонь у відповідь.
За минулу добу поранені троє українських військовослужбовців.

За даними, які оприлюднив сьогодні вранці спікер прес-центру штабу антитерористичної операції підполковник Ярослав Чепурний, епіцентром вогневого протистояння залишається Донецький напрямок. Гаряче було поблизу Авдіївки і Троїцького, захисників яких ворог накривав вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм. По опорних пунктах в районі Кам’янки, Кримського та Луганського противник застосовував міномети калібру 120 мм. Позиції поблизу Опитного обстрілював з мінометів калібру 82 мм. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог бив по захисників Авдіївки, Пєсков, Невельського і Опитного. По позиціях в районі Луганського і Кримського противник вів вогонь з озброєння БМП.

На Маріупольському напрямку з мінометів калібру 82 мм російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти в районі Тарамчука і Красногоровки.
По захисниках Водяного, Павлопіоля, Лебединського та Красногоровки противник вів вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поруч з Широкино застосував зенітну установку ЗУ-23-2. В районі Гнутового і Водяного активізувалися ворожі снайпери.

На Луганському напрямку, по опорних пунктах поблизу Новозванівки російсько-терористичні підрозділи били з великокаліберних кулеметів, мінометів калібру 120 мм і 82 мм. По позиціях поблизу Новоалександровки ворог вів вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

http://mediarnbo.org/2017/03/29/operativne-zvedennya-shtabu-ato-stanom-na-06-00-29-berezen-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества