"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> Зведені дані АТО
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 15 березня 2017

Луганський напрямок

Бойові дії минулої доби відбулися у Попаснянському та Новоайдарському районах. Найгарячішими точками залишаються Троїцьке, околиці Попасної та Кримське. І вдень, і вночі на цих рубежах ворог широЛуганський напрямок

Бойові дії ведуться по всьому фронту. Основними «гарячими точками» вчора були Кримське, Новоолександрівка та Троїцьке, де окупанти застосовували міномети. По наших позиціях було випущено понад 40 мін. Також вчора відбулося 3 снайперських обстріли з боку противника (1 – у Новоайдарському та 2 – у Попаснянському районі). Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 24 ворожих обстріли, зокрема 6 мінометних.

Донецький напрямок

Обстановка залишається дуже неспокійною. По всьому фронту бойовики застосовують важке озброєння – міномети, гармати і танки.

На світлодарській дузі ворог активізувався у другій половині дня. Після серії мінометних обстрілів кількох позицій українських військ, ворог ввів у дію ствольну артилерію. Вогонь вівся з перервами протягом 6 годин. В Луганському поранено цивільну жінку.

Під Горлівкою основні бойові дії велися у Зайцевому.

Тут окупанти застосовували стрілецьку зброю вдень, а важке озброєння – у темну пору доби. Всього відбулося близько 10 обстрілів.

Дуже напружена ситуація в Авдіївці. Вчора під час обстрілів бойовики випустили кілька десятків мін і танкових снарядів. Окупанти не припиняють вогонь ні вдень, ні вночі. Внаслідок агресивних дій окупантів місто знову знеструмлене, мобільний зв’язок працює з перебоями.

В Пісках та Опитному також відбулася низка ворожих мінометних обстрілів.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 41 ворожий обстріл, зокрема 20 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар’їнському районі вчора ранок почався з ворожого танкового обстрілу в бік райцентру. Вже у другій половині дня там само окупанти застосували міномети.

Південніше, у Березовому, що неподалік Докучаєвська, ввечері бойовики організували 2 потужних обстріли із застосуванням мінометів та бронетехніки. На сусідній позиції у Новотроїцькому в цей самий час також відбулася перестрілка між українськими військовими та противником, проте вона тривала набагато довше – близько 3 годин.

Як і раніше, дуже неспокійно на півдні області. Із самого ранку до пізнього вечора на ділянці фронту Чермалик – Широкине тривали потужні мінометні обстріли. При цьому було випущено не менше 130 мін. З огляду на агресивні дії окупантів, українські війська систематично ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 41 ворожий обстріл, зокрема 14 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 7 військовослужбовців отримали поранення і травми.

Співробітники Лиманського відділення поліції затримали колишнього бойовика

Оперативники встановили, що він навесні 2014 року чергував на блокпосту бойовиків. За словами колишнього члена НЗФ, він займався цією діяльністю з корисливих мотивів.

Нещодавно співробітники СБУ виявили дві схованки зі зброєю в областях, що межують з районом проведення АТО

Перший сховок було облаштовано у зруйнованому будинку в одному із селищ Більмацького району Запорізької області.

З нього правоохоронці вилучили 2 реактивні протитанкові гранати РПГ-26, 2 гранати Ф 1, тротилові шашки та набої калібру 5,45 мм.

Другий схрон співробітники СБУ спільно з поліцією виявили у місті Синельникове Дніпропетровської області. У лісосмузі правоохоронці вилучили 2 реактивні протитанкові гранати РПГ-22, 2 гранати РГД-5, магазин до АК-74, майже 1000 набоїв та 700 г артилерійського пороху.

У Маріуполі у відділенні експрес-доставки працівники поліції вилучили у чоловіка боєприпаси

26-річний мешканець Чернігівщини намагався надіслати до Миколаєва 3 гранати і 1,5 кг димного пороху, які він заховав серед особистих речей.

Протягом минулого тижня бійці 90-го окремого аеромобільного батальйону ВДВ провели тактичні навчання відразу у трьох областях України

Початковий етап проходив на Житомирщині, під час якого десантники під прикриттям артилерії виконали завдання наступального бою, а також відпрацювали форсування водної перешкоди.

Наступний етап відбувся на Рівненщині, де десантники провели бойові пуски із ЗРК «Стріла-10» та ПЗРК «Ігла». Завершальний етап батальйонних тактичних навчань проходив на Дніпропетровщині, де військовослужбовці відпрацювали дії під час тактичного повітряного десанту, заходи з блокування противника та атаку з різних напрямків.

Днями бійці механізованих підрозділів 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ відбили напад умовного противника

До тренувань залучили по два механізованих і танкових підрозділи. Також на навчальне поле вийшла батарея ПТКР та мінометні розрахунки. Окрім них, попрактикувалися у своїй роботі й артилеристи з протитанкової батареї. Заняття пройшли вдало: військовослужбовці здійснили успішне відбиття атаки та провели контратаку.

http://mediarnbo.org/2017/03/15/zvedeni-dani-ato-15-bereznya-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества