Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Оперативне зведення штабу АТО на 06:00 – 26 липня

_АТО-1

За минулу добу російські окупаційні війська 61 раз відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО.

Як заявив сьогодні вранці речник прес-центру Антитерористичної операції майор Олег Сушинський, 29 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 27 – на Донецькому та 5 – на Луганському напрямках.

Під Талаківкою на Маріупольському напрямку ворог застосував 122 мм артилерію та 120 мм міномети. Крім цього, використовував 120 мм міномети неподалік Водяного і Красногорівки. На Приазов’ї противник вів вогонь з 82 мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів. У Мар’їнці ДРГ противника двічі намагалися захопити наші опорні пункти. О 19:07 близько 30 окупантів під прикриттям прицільного вогню підійшли на коротку відстань до позицій наших військ. У відповідь українські захисники застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Зазнавши втрат, ворог відступив. Згодом, о 19:20 ще одна спроба російських окупаційних військ підступно атакувати укріплення Сил АТО під Мар’їнкою також закінчилась для них поразкою. 

На Донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці, де ворог бив по українських захисниках із 122 мм самохідних установок, 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Також, вчора в Авдіївці близько 17:10 ДРГ противника кількістю до 8 чоловік намагалася штурмувати наш спостережний пост. Наші бійці вступили у вогневий контакт з диверсантами та, завдавши їм втрат, змусили відступити. Крім цього, 120 мм міномети ворог застосував під Троїцьким, 82 мм міномети – в Опитному та Невельському, а гранатомети – в Новгородському та Луганському.

На Луганщині противник вів вогонь з різних видів зброї по наших укріпленнях у Новотошківському, Золотому, Новозванівці, Новоолександрівці та Лопаскиному.

http://mediarnbo.org/2016/07/26/operativne-zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-26-lipnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества