Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Оперативне зведення штабу АТО на 06:00 – 1 червня

АТО-1

Минулої доби проросійські бандформування 31 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України.

Як заявив сьогодні вранці речник прес-центру Антитерористичної операції майор Сергій Жмурко, на Донецькому напрямку –  15, на Маріупольському – 14 та 2 – на Луганському. Більше половини випадків порушення режиму тиші зафіксовані з настанням сутінок.

Зі сторони тимчасово окупованого Донецька та його околиць бойовики з стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів та 82 мм мінометів вели вогонь по наших опорних пунктах південніше Авдіївки. Зі Спартака з 82 мм мінометів вони випустили 28 мін в напрямку Опитного.  Біля Новгородського ворог використовував проти українських воїнів стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети та снайперів, а неподалік Луганського -гранатомети різних систем та міномети калібру 82 мм.

Посилились обстріли і на Маріупольському напрямку, де під вогонь супротивника зі 120-мм мінометів потрапили наші позиції неподалік Павлополя, а неподалік Широкіного ворог вів вогонь з кулеметів великого калібру, гранатометів та 82 мм міномету. Біля Талаківки вівся обстріл з автоматичного гранатомету, а по укріпленнях поблизу Новотроїцького – зі станкового протитанкового гранатомету.

По всій лінії розмежування активізувались ворожі снайпери.

http://mediarnbo.org/2016/06/01/operativne-zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-01-chervnya/
 

Центр миротворчества