Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 26 червня

Motuzyanik-11

Луганський напрямок

Вчора відбулося 6 ворожих обстрілів у Попаснянському районі. Всі вони зафіксовані у період з півночі до 5 години. Зазначимо, що противник розширив географію бойових дій, двічі відкривши вогонь по наших позиціях під Золотим. Під Новозванівкою відбувся потужний мінометний обстріл з боку НЗФ – протягом 10 хвилин по наших позиціях було випущено 28 мін.

Донецький напрямок

Минулої доби противник тричі застосовував ствольну артилерію (САУ «Гвоздика») під Зайцевим та Авдіївкою. По наших позиціях було випущено понад 120 снарядів. Також окупанти більше 10 разів відкривали вогонь з мінометів, випустивши при цьому понад 170 мін. За інформацією розвідки, вогонь вівся силами так званих «окремої артилерійської бригади» та «11-го полку» противника.

Обстановка дуже напружена: активні бойові дії тривають по всьому фронту. Під Горлівкою, у Новоселівці Другій та в авдіївській промзоні відбулися перестрілки між силами АТО і противником, деякі з них тривали майже 2 години.

Внаслідок нічного ворожого обстрілу у сел. Північне Торецької міськради (колишнє Кірове) вчора було пошкоджено три житлових будинки та газову трубу.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 25 ворожих обстрілів, зокрема 15 – із застосуванням важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Обстановка незмінна: масштабні обстріли українських позицій по всьому фронту. Найбільш неспокійно вчора було під Мар’їнкою та в околицях Докучаєвська. Внаслідок ескалації конфлікту з вини окупантів українські війська змушені вести вогонь у відповідь з метою придушення вогневих точок противника та захисту життя наших військовослужбовців. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 2 – із застосуванням важкого озброєння.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора в районі с. Красний Деркул Станично-Луганського району, що на українсько-російському кордоні та за 30 км від лінії фронту, виявлено 2 польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення.

СБУ продовжує вилучати нелегальну зброю у районі проведення АТО

Схованка була облаштована у Мар’їнському районі Донецької області. Оперативники вилучили 18 гранатометів РПГ-22, 50 гранат РГД-5 та 33 гранати Ф-1 із запалами, протипіхотну міну МОН-90, 2 кумулятивні гранати, і майже 7,5 тисяч набоїв різного калібру. За версією СБУ, власники схрону збиралися переправити зброю та боєприпаси поза межі району АТО.

На Житомирщині завершилися збори з сержантами та головними старшинами підрозділів ВДВ

Під час зборів десантники долали смугу перешкод, навчалися вести бої у місті, здійснили стрільби, керували військовою технікою та опановували навички з тактичної медицини. Крім того, військові брали участь у теоретичних заняттях, і обговорили питання житлового та фінансового забезпечення військовослужбовців.

Триденні навчання відбулися в Херсонській області, де тренувалися 50 головних сержантів оперативного командування «Південь»

Учасники мали змогу обмінятися бойовим досвідом та перспективами розвитку сержантського складу ЗСУ.

Інформація ГУР МОУ

Так звана «3-я окрема мотострілецька бригада» противника (Горлівка) зіткнулася із серйозною нестачею особового складу через низьку зарплатню (8 тисяч російських рублів) та призупинення видачі продовольчих пайків членам родин бойовиків.

Також, користуючись поблажливістю з боку російських «кураторів», командування  так званої «2-ї окремої мотострілецької бригади» налагодило мережу підпільної торгівлі алкогольними напоями на окупованій Луганщині. До схеми залучені представники криміналітету з російського міста Тамбов (РФ) та військовослужбовці 16-ї окремої бригади спеціального призначення ЗС РФ, які зараз перебувають на окупованій території Луганської області.

 

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/06/26/zvedeni-dani-ato-26-chervnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества