Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 8 червня

Lysenko-1

Луганський напрямок

НЗФ порушили режим тиші 1 раз у Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Вчора одразу після опівночі відбувся артобстріл нашої позиції «Шахта Путилівська» (також відома як «Шахта Бутовка-Донецька»). Випущено 18 снарядів. Також відбулася низка мінометних обстрілів з боку НЗФ по всьому фронту. Гарячі точки традиційні – це Зайцеве та Авдіївка, де противник регулярно веде вогонь з усього наявного на цій ділянці фронту озброєння, за винятком реактивної артилерії. Внаслідок мінометного обстрілу житлових кварталів Авдіївки отримав численні осколкові поранення місцевий житель. Чоловіка було вчасно госпіталізовано.

Неспокійно і на інших ділянках фронту – Світлодарська дуга, інші райони Горлівської агломерації. В Донецькому аеропорту вчора було тихо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 10 мінометних та 1 артилерійський. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Маріупольський напрямок

Минулої доби мінометні обстріли наших позицій відбулися одразу на 5 ділянках фронту: у Новотроїцькому, Водяному, Лебединському і Широкиному. Ворожі провокації окупантів відбуваються по всій лінії розмежування. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 6 мінометних.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 7 військовослужбовців отримали поранення.

Втрати противника за минулу добу: 1 загиблий та 5 поранених окупантів зі складу так званих «10-го окремого мотострілецького полку» (Макіївка) та «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве).

Інформація ГУР МОУ

ЄМБЛЕМА ГУР-2

3 дні тому у лавах так званого «2-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР» оголосили про чергову затримку зарплатні (травневу мають віддати у липні). Також грошове забезпечення буде знижене на 25%. Ці «сумні новини» призвели до різкого збільшення рапортів на дострокове розірвання контрактів у так званих «6-му окремому мотострілецькому полку» (Стаханов),  а також «7-й окремій мотострілецькій бригаді» (Дебальцеве), які займають ворожі позиції на передовій у Луганській області.

Українські спецслужби успішно затримують бойовиків

Одного учасника бандформування «ДНР» затримали у Красногоровці. У червні 2014 року він встав до лав бойовиків та воював проти українських підрозділів під Іловайськом. За словами бойовика, він особисто вбив двадцять українських військових. Інший затриманий брав активну участь в окупації Слов’янська у 2014 році.

Ще одного зловмисника оперативники затримали у Запоріжжі. За завданням кураторів бойовиків, він за гроші розміщував у спільнотах в соцмережах антиукраїнські пропагандистські гасла, а також придумував питання для прес-конференції ватажка бойовиків Захарченка, нібито від імені мешканців Запоріжжя.

Українські правоохоронці знайшли чергову схованку з боєприпасами

Зокрема, СБУ спільно з поліцією виявили схрон з вибухівкою у Бахмутському районі Донецької області. У схованці було 18 тротилових шашок, 13 гранат РГД-5 та Ф-1, а також понад чотири тисячі набоїв.

11 12 13 14 15

Також у Новогродівці та Мирнограді, що на Донеччині, співробітники поліції затримали двох чоловіків з бойовими гранатами у кишенях. Боєприпаси направлені на дослідження.

Українські воїни проходять посилені тренування

Бійці морської піхоти виконали стрибки з парашутом з літака Ан-2 ВМС ЗСУ. Усього бійці зробили 70 стрибків та відпрацювали бойові задачі, які ставляться елітному підрозділу українського флоту.

21 22 23 24 25 26 27

Днями слов’янські нацгвардійці провели навчально-методичні збори з гранатометниками. Військовослужбовці вивчали бойові можливості ручних протитанкових гранатометів РПГ-7, правила ведення стрільби, порядок підготовки зброї та засоби усунення затримок при стрільбі.

31 32

Поліцейські Маріуполя відпрацювали антитерористичні заходи

Правоохоронці тренувалися діяти швидко та злагоджено. Навчання проходило під пильним наглядом спецпризначенців з групи швидкого реагування поліції. Внаслідок оперативних дій бійців будівлю було звільнено.

41 42 43 44 45 46 47 48 49 49-1 49-2 49-3 49-4 49-5 49-6 49-7 49-8 49-9 49-10 49-11

Також курсанти Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба навчаються навичків льотчика на тренувальних літаках Л-39 «Альбатрос». Наразі курсанти піднімаються в небо з інструкторами, але вже за тиждень вони здійснять самостійні польоти.

51 52 53 54

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/06/08/zvedeni-dani-ato-08-chervnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества