Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 5 червня

Motuzyanik-11

Луганський напрямок

Не зафіксовано жодної ворожої провокації.

Донецький напрямок

Найгарячіше поблизу Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки та селищ Піски й Опитне. Бойовики пускають у хід заборонені Мінськими домовленностями міномети калібрів 82 та 120 міліметрів, бронетехніку, зенітні установки, гранатомети і стрілецьку зброю. Також в районі Пісок працював ворожий снайпер. Неподалік від цієї місцевості, бойовики випустили чотири міни з 120-мм мінометів по українським військам біля села Кам’янка.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Іншими гарячими точками на напрямку були околиці Горлівки. Біля Зайцевого бойовики стріляли з 82- та 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, а на захід від Горлівки – здійснили обстріл з гранатометів поблизу села Кірове. Ще один снайперський вогонь був зафіксований біля Новгородського. Також в районі селища Луганське, що на Світлодарській дузі, бандформування застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Маріупольский напрямок

Спостерігається зосереджений вогонь бойовиків з їхніх позицій в районі Докучаєвська, Саханки та Старомихайлівки. З Докучаєвська бандформування вели мінометний вогонь по позиціях сил АТО у Березовому та Новотроїцькому, а по позиціях біля Миколаївки противник здійснив артилерійський обстріл зі 122-мм установок у темну пору доби. З розташування окупантів у Саханці йшов вогонь по Широкиному з мінометів різних калібрів, стрілецької зброї та гранатометів. Також неспокійно було біля Мар’їнки і Красногоровки, де бойовики застосували міномети, бронетехніку і стрілецьку зброю. Біля Красногоровки також зафіксований ворожий снайперський обстріл.

Бойовики продовжують перешкоджати діяльності міжнародних спостерігачів

Командування так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Дебальцеве) заборонило доступ міжнародним спостерігачам місії ОБСЄ до районів, де обладнані опорні пункти з’єднання.

Нагадуємо, що це грубе порушення Мінських домовленостей.

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, семеро отримали поранення.

Інформація ГУР МОУ

В районі проведення АТО відбулися розвідувальні польоти двох ворожих безпілотників, запущених з території РФ, а також ще двох на Донецькому напрямку.

Втрати противника за минулу добу: 3 загиблих та 5 поранених окупантів зі складу одразу трьох підрозділів незаконних збройних формувань – так званих «9-го полку» (Новоазовськ), і «3-ї» та «7-ї бригад», що розташовані відповідно у  Горлівці та Дебальцевому.

За даними розвідки, 3 червня 2 бойовиків зі складу так званої «2-ї окремої мотострілецької бригади» втекли з передових позицій противника, прихопивши з собою зброю. Одного з них, на ім’я Євген Антіпов, затримали на неконтрольованій Україною ділянці українсько-російського кордону. За приховування факту дезертирства, двоє російських офіцерів – 31-річний начальник відділу кадрів майор Алєксєй Єфрємов та 35-річний начальник служби військ і безпеки військової служби підполковник Євгєній Спірідінов – отримали дисциплінарні стягнення.

Вчора в селі Іверське Олександрівського району Донеччини поліцейські затримали чергового бойовика

Навесні 2014 року, він виїхав на тимчасово окуповані території, щоб уникнути військового призову до лав ЗСУ. Там зловмисник грабував квартири мирних жителів, викрадав автівки та скоював розбійні напади. Під час обшуку помешкання затриманого, оперативники вилучили два пістолети, вибухівку, гвинтівку та набої калібру 5,45 мм.

11 12

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

СБУ спільно з поліцією знайшли схованку у покинутому будинку в селі Новоселівка Луганської області. Вона містила сто грам пластиду, дві ручні гранати та протипіхотну міну МОН-50.

21 22 23

Тривають навчання українських військових

У Маріуполі підрозділи морської піхоти провели спільне тренування з частинами берегової охорони.

Бійці відпрацювали порядок протидії терористичним загрозам. Військовослужбовці використовували сучасні засоби розвідки та захоплення ворожих об’єктів, які перебувають на озброєнні сил оборони.

31 32 33 34 35 36

Нове покоління воїнів-десантників продовжує опановувати військову науку.

Нещодавно вони відпрацювали швидкісну стрільбу в тирі, розраховану на тренування бінокулярного зору військовослужбовців під час навчань на загальновійськовому полігоні у Житомирській області. Також бійці тренувалися веденню бою в місті, що навчило їх дїям для уникнення «дружнього» вогню.

41 42 43 44

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/06/05/zvedeni-dani-ato-05-chervnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества