Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 4 червня

Lysenko-20

Луганський напрямок

Бойовики застосували бронетехніку, гранатомети і великокаліберні кулемети біля Станиці Луганської. Ще одна збройна провокація відбулася біля Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Бандформування активно застосовують міномети заборонені мінськими домовленностями. Зокрема, обстріли з 82- та 120-мм мінометів тривали в районах Авдіївки, Опитного, Новоселівки Другої, та селищ Піски і Невельске. Загалом окупанти випустили 46 мін. Також у результаті ворожого обстрілу Авдіївки було поранено місцевого жителя. Його доставили до лікарні з кульовим пораненням, де він зараз отримує медичну допомогу.

Бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл зі 122-мм установок поблизу селища Піски, що тривав одну годину. В районі Зайцевого та Луганського зафіксовані збройні провокації з застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Крім цього, вчора з’явилися нові подробиці про збитий 1 червня безпілотник місії ОБСЄ неподалік селища Корсунь, що на південь від Горлівки. Контроль над безпілотником був втрачений після того як була пошкоджена хвостова частина машини, ймовірно внаслідок обстрілу бойовиків. Перед аварією безпілотник зафіксував зенітно-ракетний комплекс «Оса», що є прямим порушенням Мінських угод з боку бойовиків.

Маріупольский напрямок

Тут відбулася найбільша кількість провокацій – 31 обстріл. Найгарячіше було поблизу Мар’їнки, де бандформування застосовували 82-мм міномети та двічі влаштували обстріли зі 122-мм артилерії у темну пору доби. Також міномети активно застосувалися в районах Красногорівки, Павлополя та села Гнутове. Всього ворог випустив  121 міну.  Нагадаємо, що бойовики поцілили й житлові квартали Мар’їнки та Красногорівки, внаслідок чого пошкоджені оселі мирних жителів. Характер обстрілів підтверджує інформацію української військової розвідки, що бойовики зухвало порушують Мінські домовленності та перемістили заборонене важке озброєння ближче до лінії зіткнення.

За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув, п’ятеро отримали поранення.

Правоохоронці знешкоджують бойовиків та їх спільників

На Луганщині СБУ затримала чергового інформатора терористичної організації «ЛНР». З літа 2015 року чоловік телефоном передавав бойовикам дані про кількість, переміщення та місця дислокації українських військових у Станично-Луганському районі.

Водночас у Красногоровці, поліцейські затримали розвідника бандформування «ДНР». З вересня минулого року затриманий передавав бойовикам стратегічну інформацію, позначаючи на мапі Мар’їнського району місця пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ.

Також вчора апеляційний суд Львівської області засудив до десяти років позбавлення волі громадянина Російської Федерації, який виконував завдання російських спецслужб, знаходячись на території України. Оперативники затримали агента ще у липні 2014 року. Тоді, під час обшуку, чоловік мав інформацію про дислокацію та переміщення української військової техніки.

Українські герої отримують нагороди

Зокрема, Президент України нагородив майора Андрія Жука орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Кілька днів тому командир третього батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрій Жук особисто очолив операцію з виявлення ворожої ДРГ та віддав своє життя внаслідок бойового зіткнення.

 11+Вічна пам'ять загиблим за Україну-2

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/06/04/zvedeni-dani-ato-04-chervnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества