Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 24 грудня

На світлодарській дузі тривають масштабні бойові дії. Минула доба почалася з масштабного бойового зіткнення під Луганським, яке тривало безперервно 5 годин. Противник атакував за підтримки бронетехніки, мінометів і гармат, випустивши десятки снарядів і мін. Пізніше на цих рубежах відбулося ще 2 ворожих обстріли загальною тривалістю 4 години.

Зазнавши невдачі у спробах оволодіти новими позиціями сил АТО в лоб, окупанти намагаються промацати ґрунт для удару з флангу. Зокрема, потужні обстріли з боку ворога відбувся в Троїцькому та у Воздвиженці (колишній Красний Пахар). Противник активно застосовував важке озброєння (міномети і гармати), причому не по одному стволу, а цілими батареями. Також ворожа артилерія знову зачепила с. Миронівка.

Внаслідок агресивних дій окупантів у Світлодарську пошкоджено житловий будинок та поліцейський автомобіль.

Також з сьогоднішнього дня в районі проведення АТО відповідно до домовленості Тристоронньої контактної групи запроваджено «різдвяне перемир’я», яке передбачає повне припинення вогню безстроково.

Станом на 11 годину, противник цю домовленість порушив, здійснивши 4 обстріли на Луганському та Маріупольському напрямках.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися після 17 години. Зокрема, у Новозванівці противник застосував гармати й міномети, а у Сизому – установку «Град». Ще один мінометний обстріл відбувся у Жовтому. Окрім цього, окупанти порушували режим тиші у Станиці Луганській, Лобачевому, Новоолександрівці.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, половина – з важкого озброєння. При цьому по наших позиціях випущено 15 мін, 35 артснарядів, 4 реактивних снаряда від «Граду».

Донецький напрямок

Окрім ділянки фронту Троїцьке – Новолуганське, активні бойові дії вчора велися і на інших рубежах. Противник активізувався по горлівському периметру, обстрілявши наші позиції у селищах-супутниках Торецька (Північному та Південному), а також у Верхньотрецькому та Новоселівці Другій.

Половина обстрілів велася з важкого озброєння. У Північному пошкоджено 2 житлових будинки.

В авдіївській промзоні відбулося 5 перестрілок між силами АТО й окупантами. Найпотужнішими були 4-а і 5-а, які відбулися, відповідно, вдень та ввечері, тривали загалом 7 годин, і супроводжувалися щільним мінометним вогнем: по наших позиціях за цей час було випущено близько 170 мін.

На позиції «Шахта Бутовка» вчора ввечері українські воїни пережили потужний тригодинний мінометний обстріл з боку Спартака. В Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Маріупольський напрямок

Головною подією дня, як уже повідомлялося вчора, стало бойове зіткнення у Водяному, де сили АТО були атаковані ворожою ДРГ у складі 8 осіб. Бій тривав 20 хвилин.

Загалом обстановка залишається незмінно тривожною. На ділянці фронту Талаківка – Широкине, і вдень, і вночі тривають потужні мінометні й артилерійські обстріли. По наших позиціях випущено понад 120 боєприпасів відповідного калібру.

На інших рубежах – майже ідеальне перемир’я. 1 короткотривалий обстріл з боку противника відбувся під Докучаєвськом.

Після 19.30 противник згорнув активність і більше того дня наших військових не турбував.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення, ще 4 – отримали контузію.

Національна гвардія затримала жінку, що підозрюється у співпраці з бойовиками

Зловмисницю затримали на блокпосту при виїзді з Маріуполя. Під час перевірки документів встановлено, що жінка причетна до діяльності окупантів.

СБУ виявила п’ять схованок зі зброєю та боєприпасами в районі проведення АТО

Схованки знаходилися у лісопосадках та покинутих будівлях у селах Іванівка та Широкине Донецької області, Старобільську і селах Лиман та Муратове Луганської області.

Звідти вилучили 2 протитанкові гранатомети РПГ-26, мінометну міну, 8 гранатометних пострілів, 10 гранат, 1 кг пластиду та понад тисячу набоїв різного калібру.

11 12 13 14 15 16

По всій Україні тривають фінальні військові навчання 2016 року

На Житомирщині пройшли триденні збори десантників під керівництвом Командувача ВДВ ЗСУ генерал-лейтенанта Михайла Забродського. Представники вищих штабів та офіцери обмінювалися знаннями щодо новітніх зразків озброєння, тилового забезпечення та застосування систем зв’язку, артилерії й цивільно-військового співробітництва. Також військові здійснили навчальні стрільби та ознайомилися з новим спорядженням, яке незабаром надійде десантникам.

21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2 29-3 29-4 29-5 29-6 29-7 29-8 29-9 29-10

Тим часом миколаївські десантники завершили програму парашутних стрибків. В небо піднялися понад 500 військовослужбовців – близько половини з них здійснили стрибок з парашутом уперше.

31 32 33 34 35 3637383939-139-239-3

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/12/24/zvedeni-dani-ato-24-grudnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества