Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 05 грудня

lysenko-8

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

До 19 години на фронті було спокійно. Згодом противник почав стріляти одразу в трьох районах – між Жовтим та Лопаскиним, у Кримському та під Попасною. Здебільшого окупанти застосовували тільки легке озброєння.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора відбулося 3 тривалих і потужних обстріли; всі – в різних місцях – у Луганському, в авдіївській промзоні, на позиції «Шахта Бутовка». Кожен з них тривав близько 2 годин. Це було надвечір – у проміжку між 19 та 22 годиною, решту доби на Донецькому напрямку було тихо. Традиційно, найнеспокійніше – в Авдіївці, де окупанти застосовували міномети. По наших позиціях випущено 30 мін.

Маріупольський напрямок

Обстановка без змін.

Противник стріляє у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Талаківка – Широкине. Порівняно, з іншими напрямками, саме тут противник найбільше використовує важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. Найпотужніші ворожі обстріли вчора сталися в Мар’їнці та Широкиному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Українські військові вдосконалюють свої бойові навички

Днями на Львівщині гвардійці, що проходять підготовку в Навчальному центрі НГУ, виконали 25-кілометровий марш на БТР. Водіння бронетехніки відбувалося за важких погодних умов, за містом та в населених пунктах.

11 12 1314

Триває активна співпраця між ЗСУ та західними союзниками

Завершився восьмий тренувальний курс для українських десантників, що проводять військові радники з Великої Британії.

Протягом чотирьох тижнів «крилата піхота» проходила виснажливі заняття та отримала ґрунтовні знання з теорії і практики військової справи країн-членів НАТО. Партнерство з Великою Британією посилюється, адже рік тому курс тривав лише два тижні, а тепер – вдвічі довше. Це дозволяє поліпшити бойові навички кожного військовослужбовця, зокрема в організації оборони в умовах міста, протидії саморобним вибуховим пристроям та з надання першої медичної допомоги.

21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2 29-3 29-4

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/12/05/zvedeni-dani-ato-05-grudnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества