Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 7 cічня

Lysenko-18

Хроніка подій, що сталися на Сході України за минулу добу.

На Луганському напрямку триває затишшя.

Натомість на Донецькому напрямку бойові дії велися по всій лінії фронту. Місця найбільш запеклого протистояння – традиційні: на Світлодарській дузі – південніше сел. Луганське, у Горлівській агломерації – Майорськ та Зайцеве, в районі Донецького аеропорту – на всіх позиціях. Водночас важке озброєння противник, як і раніше, не застосовує. Також значно знизилася активність ворожих снайперів.

На Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші у Мар’їнці, Гранітному та Широкиному. Прицільні обстріли розпочалися після 14 години і тривали до пізнього вечора. Ворог здебільшого застосовував стрілецьку зброю та гранатомети різних систем, зокрема АГС-17. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Сили АТО виявили три схованки зі зброєю

У першій схованці поблизу села Бугас Волноваського району Донецької області було 3 танкові снаряди калібром 125 мм, 4 боєприпаса до протитанкового гранатомета, 250 снарядів до 30-мм гармати та 10 тисяч набоїв різних калібрів. Інший схрон знайшли в одному з приватних житлових будинків у Станиці Луганській, де знаходилося 3 гранатомети РПГ-26, протипіхотна міна та набої калібру 12,7 мм. Також неподалік Світлодарська сили АТО знайшли вибухівку, підготовлену для проведення диверсії, що складалася з трьох снарядів калібру 120 мм, тротилової шашки та запалу.

13 11 12

Ще один бойовик повернувся додому, погодившись співпрацювати з українськими правоохоронними органами

Уродженець Селидівського району Донеччини долучився до лав ворога у червні минулого року і охороняв базу одного з бандформувань. Згодом він усвідомив усі ризики бандитської діяльності та неможливість продовження нормального життя, тому вирішив здатися СБУ. До вашої уваги – відео з зізнанням колишнього бойовика.

В Національній академії НГУ пройшли заняття з професійної підготовки з офіцерським складом

Досвідчені викладачі кафедри озброєння та стрільби провели заняття з офіцерами на тренажерах бронетранспортера БТР-4Е, ПКРК «Фагот» і «Стугна-П» українського виробництва. На заняттях кожен офіцер особисто міг спробувати себе в ролі навідника-оператора чи командира екіпажу БТР.

26 21 22 23 24 25

Гвардійці привітали дітей Слов’янська з Різдвом Христовим

В гості до дітей вони приїхали не з порожніми руками, подарувавши солодощі та фрукти. Також на подвір’ї місцевої школи гвардійці влаштували концерт.

36 31 32 33 34 35

Українські десантники влаштували різдвяний сюрприз для дітей з села Тарасівка Донецької області

Військові заздалегідь дізналися, скільки дітей мешкає у селі, щоб вручити подарунок кожному. Крім того, бійці покатали місцевих школярів на українському броньовику «Спартан». За словами десантників, люди мають звикати, що коли українські військові у селі – це не війна, а навпаки – мир та спокій, свято і подарунки.

41 42 43 44 45 46 47 48

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/01/07/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-v-zoni-ato-07-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

 

Центр миротворчества