Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 5 cічня

Motuzyanik-14

Минулої доби обстановка в районі проведення АТО залишалася незмінною. Тривають бойові дії низької інтенсивності без застосування важкого озброєння. Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник,  за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут, традиційно, – повне затишшя.

Донецький напрямок

Противник епізодично порушував режим тиші на Світлодарській дузі, в передмістях Горлівки та поблизу Донецького аеропорту. Найбільш неспокійно вчора було в Опитному, де ворог застосував гранатомет СПГ та працювали ворожі снайпери. Всі обстріли були прицільними.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші у Мар’їнці, де бойовики близько години вели вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях.

На адміністративній межі з окупованим Кримом наші прикордонники виявили російський БПЛА та реактивний літак, що здійснювали розвідувальний політ над територією півострова.

За інформацією ГУР МОУ, бойовик з так званої «3-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування ДНР влаштував п’яний дебош у місцевому нічному клубі, побивши його працівників. В окупованому Новоазовську між п’яними бойовиками відбулася перестрілка, внаслідок чого один з них помер.

Українські саперні підрозділи покращують навички своїх фахівців за стандартами НАТО

Військовослужбовці Центру розмінування, що знаходиться на Хмельниччині, пройшли курси підготовки з протидії саморобним вибуховим пристроям під проводом канадських інструкторів і отримали сертифікати зразка НАТО.

За 6 місяців тренувань підготовку пройшли понад 40 українських фахівців. Нагадаємо, що завдяки ефективній співпраці з військовими та військовій допомозі від Канади, Збройні Сили України знешкодили безліч боєприпасів. Наступний тренувальний курс саперів з залученням військових ЗС Канади розпочнеться 18 січня 2016 року.

11 12 13

За інформацією, підготовленою УКМЦ

http://mediarnbo.org/2016/01/05/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-v-zoni-ato-05-sichnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

 

Центр миротворчества