Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 6 липня 2015

АТО-2

Ситуація в зоні АТО залишається стабільною та контрольованою українськими військовими.

З 18:00 по 24:00 5 липня проросійські незаконні збройні формування понад 20 разів вели обстріли позицій сил АТО. Двічі бойовики застосовували озброєння, що заборонене Мінськими домовленостями. Про це розповів сьогодні вранці речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

Це сталося о 21:10 поблизу н.п. Первомайське, де протягом півгодини проросійські бандити гатили зі 122-мм артилерії й танку. Також, неподалік н.п. Піски з 21:15 по 21:40 бойовики здійснили артилерійський обстріл зі 122-мм артилерії позицій сил АТО. А з 22:00 у Пісках розпочався обстріл ще й з танку та стрілецької зброї.

В основному бойовики вели турбуючий вогонь по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Сизе, Болотене, Кримське, що у Луганській області. На Донеччині бандитами були обстріляні Мар’їнка, Опитне, Первомайське, Піски, Троїцьке, Лозове, Золоте та Луганське. На Маріупольському напрямку – Старогнатівка, Бахчовик, Миколаївка, Чермалик.

З 00:00 до 06:00 ранку сьогодні, 6 липня, кількість обстрілів позицій сил АТО проросійськими бандитами значно зменшилась. Зі стрілецької зброї були обстріляні Кримське та Авдіївка. Зафіксовано проліт безпілотника в небі над Луганщиною.

Натомість, за інформацією штабу АТО почастішали випадки, коли російські найманці ведуть вогонь в бік своїх же позицій. Мета цих обстрілів – знову через російську брехливу пропаганду кричати фальцетом, що українські військові порушують Мінські домовленості, особливо – перед завтрашньою зустріччю контактної групи.

Штаб АТО зазначає – українські військові відповідають бойовикам зі зброї, яка не заборонена Мінськими домовленостями, та лише у випадку прямої загрози життю особового складу сил АТО або мирних мешканців Донбасу.

hhttp://mediarnbo.org/2015/07/06/pres-tsentr-ato-situatsiya-na-09-00-06-lipnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества