Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані ІАЦ РНБО на 12:30 – 4 січня 2015

Ситуація на території Донецької та Луганської областей за останню добу принципово не змінилася. Неспокійно – на Донецькому, Луганському, та Маріупольському напрямках. Українські військові суворо дотримуються режиму тиші і адекватно реагують на провокації з боку бойовиків.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий.

Найбільшим деструктивним чинником ситуації в зоні АТО залишається збереження і нарощування російської військової присутності на окупованій території Донбасу. Водночас триває підготовка російської законодавчої бази для ведення агресивної політики – нещодавно Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, який визначає порядок проходження іноземцями служби за контрактом у Збройних Силах РФ.

Протягом останньої доби загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє отримали поранення.

Очікується прибуття одинадцятого т.зв. «гуманітарного конвою» з РФ. При цьому, за оперативною інформацією, на ринках м. Донецька фіксуються факти торгівлі предметами із складу «гуманітарної допомоги», що нібито раніше надходила з РФ.

Це свідчить про те, що вантажі невійськового призначення, які надходить на Донбас з РФ, слугують засобом особистого збагачення для ватажків терористів.

У містах Стаханові та Красному Лучі Луганської області відбулися збройні сутички між бойовиками бандформування «ЛНР» та «казаками»-терористами. Загинуло щонайменше 23 бойовика.

Напередодні Нового року бійці АТО затримали заступника ватажка бандформування «Лєший». Терорист, намагаючись замаскуватися під місцевого мешканця, проводив розвідку позицій українських військових поблизу Бахмутівської траси. Слід зазначити, що бандформування «Лєший» зажило сумної слави надзвичайним мародерством та жорстокістю щодо мирного населення.

Українці з шаною і вдячністю вітають своїх захисників зі святами.

Напередодні свят до однієї з військових частин Національної гвардії України завітали учні підшефної школи № 88 міста Запоріжжя з подарунками для українських захисників. Гвардійці отримали від громадських та волонтерських організацій прилади нічного бачення, теплі чоботи та інші необхідні речі.

Допомога з Запоріжжя-1

Допомога з Запоріжжя-2

Допомога з Запоріжжя-3

Допомога з Запоріжжя-4

Допомога з Запоріжжя-5

Українські артилеристи привітали зі святами своїх бойових товаришів, які несуть службу на віддалених блокпостах у Луганській області. Новорічні подарунки та солодощі отримали наші захисники, які мужньо охороняли спокій українців, поки вся країна святкувала новий, 2015 рік.

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

Українська армія користується повагою та підтримкою наших західних союзників.

Чеська Республіка передала Україні 10 тисяч одиниць зимового обмундирування, в тому числі 2 тисячі шинелей, 800 пар зимових чобіт і 3 тисячі шапок-вушанок.

http://mediarnbo.org/novini-2/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества