Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 28 квітня 2015

Олександр Мотузяник-5

За минулу добу протистояння в зоні АТО значно посилилася. Розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Вперше за квітень противник застосував проти наших військових реактивні установки «Град». Також по наших позиціях було проведено 18 ворожих обстрілів зі 120-мм мінометів, 6 разів – зі 122-мм гармат. Зафіксовано використання танків та зенітних установок противника. Не гребують НЗФ і обстрілами населених пунктів: вчора ввечері терористи випустили пакет «Градів» по с. Новоласпа Волноваського району Донецької області. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Збільшення кількості збройних провокацій з боку НЗФ у поєднанні з огульними звинувачення української сторони у зриві перемир’я вкотре демонструють неготовність і небажання бойовиків врегулювати конфлікт мирним шляхом.

На Маріупольському напрямку противник проявив активність в районі с. Широкине та с. Чермалик. Завдяки професіоналізму наших військових, спровокувати українських бійців не вдалося, втрат у лавах сил АТО не допущено.

На Донецькому напрямку бойовики намагаються знайти слабкі місця в нашій лінії оборони в районі аеропорту. Епіцентр протистояння – українські позиції поблизу Авдіївки, де ворог найбільш активно застосовує заборонене озброєння. Окрім передмість Донецька, противник порушувував режим тиші в селах навколо м. Світлодарськ, що на північ від окупованого Дебальцевого.

На Луганському напрямку ворог намагався спровокувати наших військових в районі н.п. поблизу Бахмутської траси – сел. Золоте та с. Сокільники, а також м. Щастя.

За інформацією Державної прикордонної служби, протягом минулої доби було зафіксовано 26 польотів ворожих БПЛА на сході України.

Вчора внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 14 – було поранено. Переважна більшість цих інцидентів припадає на наші позиції в районі Авдіївки.

Українська армія зміцнює рубежі оборони. Поблизу Артемівська тривають роботи зі зведення фортифікаційних споруд, що захищають прифронтові території від зазіхань агресора.

Оборонні комплекси складатимуться з окопів, сотень бліндажів, десятків опорних пунктів і вогневих споруд. Роботи тривають цілодобово, якість робіт контролюється військовими інженерами.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Міліціонери в зоні АТО постійно тренуються і підвищують свою боєздатність.

Старший офіцер групи спецпризначення «Сармат» розповів міліціонерам про основні правила особистої безпеки при веденні бойових дій і орієнтування на місцевості. Боєць продемонстрував тактику ведення бою, показав прийоми стрільби з вогнепальної зброї з різних положень. Офіцер нагадав про правила перевірки документів у підозрілих осіб, зупинки та огляду транспортних засобів.

31

21

У Слов’янську медики-волонтери з м. Києва провели для правоохоронців практичний інструктаж про те, як в екстрених ситуаціях надати першу медичну допомогу, і врятувати життя собі і бойовому товаришу. Медики навчили міліціонерів евакуації постраждалих з поля бою і першочерговим діям при пораненнях, а волонтери – передали спеціальні набори для надання першої медичної допомоги.

223233343536

Навички володіння вогнепальною зброєю і взаємодію між бійцями відпрацьовували на полігоні під Маріуполем міліціонери роти патрульної служби міліції особливого призначення «Туман». Правоохоронці провели практичні заняття, на яких відпрацьовувалися тактичні прийоми пересування в бойовому порядку і вдосконалення вогневої підготовки.

41424344

Учасники АТО отримують кваліфіковану медичну допомогу.

Вже понад 4000 військовослужбовців, поранених у зоні АТО, пройшли лікування та медичну реабілітацію у лікарнях Міністерства оборони України. Наразі в санаторіях міністерства перебувають понад 460 бійців та у госпіталях ще близько 2 000 військовослужбовців. Наші медики роблять усе можливе для того, щоб вилікувати військових й допомогти їм відновити сили якомога швидше.

Також пораненим допомагають волонтери, зокрема «Книжкова сотня», які доставили бійцям у Військово-клінічному центрі Західного регіону книги та періодику. Активісти не лише приносять літературу, яка є в наявності, але й приймають замовлення від бійців.

5152535455565758

Українські правоохоронці вилучають зброю в зоні АТО.

Поблизу м. Ямпіль Краснолиманського району Донецької області, в лісовому масиві, де колись був блокпост НЗФ, міліціонери Донеччини та Сумщини знайшли схованку боєприпасів. До неї входили 2 ракети та 5 реактивних протитанкових гранат. Як припускають оперативники, боєприпаси, були залишені бойовиками під час поспішного відступу в червні минулого року.

6162

У Костянтинівському районі на блокпосту затримано чоловіка, який перевозив в автомобілі боєприпаси. Автомобіль під’їхав до блокпосту пізно вночі, і цим привернув увагу правоохоронців. За словами автоінспекторів, водій помітно нервував. Працівники міліції перевірили документи і провели ретельний огляд автомобіля і багажу громадянина.

У багажнику міліціонери виявили 240 набоїв калібру 5.45 мм, 2 магазини до автомата Калашникова, підсумок під магазини і гранату. Раніше судимий зловмисник намагався ввести правоохоронців в оману, заперечуючи, що боєприпаси належать йому, проте чітко пояснити, звідки у нього такий арсенал, не зміг.

717273

Триває ротація в лавах українських правоохоронців.

Бійці спецбатальйону «Чернігів» вирушили на Луганщину, щоб змінити на позиціях побратимів. Проводжати на Схід українських патріотів прийшли брати по зброї, друзі і рідні спецпризначенців, а також волонтери. Бійці добре екіпіровані та забезпечені усім необхідним для несення служби в бойових умовах. Волонтери доставили бійцям продуктові набори, засоби гігієни, а ще – запашні паляниці хліба.

8182838485

На окупованих територіях поглиблюється економічна криза. За оперативною інформацією, окупаційна адміністрація на території Донецької області планує призупинити діяльність понад половини підконтрольних шахт.

 

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

http://mediarnbo.org/2015/04/27/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-u-zoni-ato-na-28-kvitnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

 

Центр миротворчества