Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 27 червня 2015

АТО-2

За добу, що минула, підконтрольні РФ незаконні збройні формування 91 раз вдавались до збройних провокацій.

Російсько-терористичні війська впродовж 26 червня активізували свої вогневі засоби вздовж усієї лінії розмежування сторін. Особливо під вечір вчорашнього дня. Про це розповів сьогодні вранці речник штабу АТО Антон Миронович.

Зокрема, 55 обстрілів позицій сил АТО було здійснено в районі Донецька. Під щільний вогонь зі 120-мм мінометів вкотре потрапили Піски, Красногорівка, Авдіївка, Первомайське, Мар’їнка та Опитне. Також по Пісках, Красногорівці та Невельському гатили артилерійські системи калібру 122 мм. По Водяному – ворожі танки. 

На Луганщині з гранатометів та 82-мм мінометів неодноразово була обстріляна Станиця Луганська. В районі Артемівська зі стрілецької зброї та гранатометів бойовики били по Майорську і Лозовому.

Гаряче й на підступах до Маріуполя. Там кремлівські найманці зі 122 та 152-мм гаубиць наносили удари по Широкиному та Старогнатівці. Окрім того, по Старогнатівці били танки бойовиків.

Не змінилась суттєво картина обстрілів й після опівночі. Підконтрольні кремлю бандити продовжили обстрілювати із забороненої Мінськими домовленостями зброї наші позиції та населені пункти на Луганщині, в районі Донецька та неподалік Маріуполя. На цей час зафіксовано щонайменше 15 випадків порушення умов припинення вогню з боку незаконних збройних формувань.

Центр миротворчества