x
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Оперативне зведення штабу АТО на 06:00 – 02 серпня

АТО-1

Упродовж вчорашньої ночі ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Незважаючи на те, що на Луганському, Артемівському та Маріупольському напрямках противник суттєво зменшив збройні провокації, поблизу Донецька і надалі триває активне бойове протистояння. Такі факти оприлюднив сьогодні вранці речник штабу АТО підполковник Анатолій Стельмах.

Так, 01серпня, з 18:00 і до опівночі окупанти тричі зі 120-міліметрових мінометів обстріляли українські опорні пункти в районі Пісків. Також під мінометним вогнем опинились Авдіївка, Опитне, Красногорівка. Ці населенні пункти вже протягом декількох днів є в епіцентрі протистояння на лінії розмежування сторін. Бойовики, нехтуючи Мінськими домовленостями, застосовують озброєння, що мало бути відведене, та ведуть вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї фактично цілодобово.

Поодинокі випадки застосування ворогом артилерії великого калібру фіксуються і на Артемівському напрямку. Так, близько 21:00 окупанти били з 120-міліметрових мінометів по Золотому, а о 22:10 з озброєння БМП – по селищу Троїцьке.

Загалом, за минулу добу російсько-терористичні війська 83 рази порушили режим припинення вогню. З них 51 обстріл зафіксовано саме на Донецькому напрямку.

http://mediarnbo.org/2015/08/02/operativne-zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-02-serpnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества