Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 18 квітня 2015

Лысенко-АКЦ-10 

Протягом минулої доби ситуація на сході України залишилася неспокійною. Бойовики не виконують Мінські домовленості, дошкуляючи нашим військовим збройними провокаціями. Зокрема, бойовики 27 разів обстріляли наші позиції зі 120-мм мінометів, 6 разів – з 122-мм гармат, тричі – з танків. Зафіксовані випадки роботи снайперів противника. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко.

Точки найбільш запеклого протистояння:

-      на Маріупольському напрямку – с. Григорівка, що неподалік Гранітного;

-      на Донецькому напрямку – район аеропорту, рубежі оборони поблизу сел. Гранітне, а також передмістя Горлівки;

-      на Луганському напрямку – район Бахмутської траси, а також район Щастя і Станиці Луганської.

Водночас наші військові завжди дають гідну відсіч знахабнілим бойовикам.

Нещодавно на околиці с. Кримське Новоайдарського району Луганщини відбулося бойове зіткнення українських військовослужбовців з бандформуванням «ЛНР».

Вночі три розвідувально-диверсійні групи ворога напали на наших бійців, що несуть службу у лавах МВС та ЗСУ. Внаслідок мужності та професійних дій наших воїнів, сили АТО знищили 2 автомобілі ворога, «Газель» з мінометом, 3 кулемети «Утес» та машину ГАЗ-66 з вантажем вибухівки. Бойовики відступили з втратами. З нашого боку загиблих і поранених не було.

Противник веде активну повітряну розвідку: за інформацією Державної прикордонної служби наші бійці зафіксували польоти 16 ворожих БПЛА у зоні АТО.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено. Це сталося в районі с. Ленінське, що під Горлівкою.

Українські військові неухильно дотримуються Мінських домовленостей.

Представники української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснили робочу поїздку до села Широкине, що під Маріуполем. Нагадуємо, що планується демілітаризація цього населеного пункту, і розміщення у ньому постійно діючого пункту спостереження за участю фахівців ОБСЄ.

111213

Українська сторона готова забезпечити демілітаризацію своєї зони відповідальності за умови дотримання повного припинення вогню з боку противника протягом визначеного часу.

Світ спростовує облудну брехню російського керівництва про війну на сході України.

Начальник Генерального штабу ЗСУ генерал Віктор Муженко назвав військові підрозділи ЗС РФ, що брали участь у боях на сході України. За його словами, російські війська брали активну участь боях у лютому на Дебальцевському плацдармі проти наших бійців, і загарбники понесли там важкі втрати. Є окупаційний російський контингент на Донбасі і зараз – це 15-а окрема мотострілецька бригада 2-ї армії Центрального військового округу, 8-а окрема мотострілецька бригада, 331-й повітряно-десантний полк з Костроми 98-ї повітряно-десантної дивізії та інші.

Крім того, Віктор Муженко зазначив, що деякі військові частини, що брали участь в окупації України, зокрема 98-му та 106-ту повітряно-десантні дивізії, планується залучити до участі у військовому параді 9 травня у Москві.

Цю інформацію підтверджують і наші закордонні партнери. Виконувач обов’язків речника Державного департаменту США Мері Харф також підтвердила, що російські війська перебувають на Донбасі, чому є численні фотографії та інші очевидні докази. Представник американського зовнішньополітичного відомства зазначає, що Росія створила мережу командних пунктів у східній України, а також тренувальні центри, щоб готувати нових бойовиків.

Саме тому Президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон не має наміру відмовлятися від санкцій проти Росії до тих пір, поки Мінські угоди не будуть виконані повністю і на Донбасі не настане мир.

Українські нацгвардійці посилено тренуються.

Днями відбулися навчання наших бійців на полігоні у м. Шостка, що на Сумщині.  лунали постріли від різнокаліберної зброї: від класичного пістолета Макарова до потужного протитанкового гранатомета. Це тренувались обороняти батьківщину місцеві нацгвардійці. Були відпрацьовані навички стрільби зі стрілецької зброї, а також метання гранат. Завершальним та найважчим етапом були стрільби вночі. Навчання тривали доти, поки кожен воїн не доповів що умовний противник знищений.

212223242526

Курсанти-гвардійці провели польовий вихід. Легенда іспиту для молодих захисників включала в себе спробу вчинення диверсії на території військової частини та наступу НЗФ на один з блокпостів сил АТО. Майбутнім офіцерам довелося подолати пішки відстань у 25км, по дорозі власноруч транспортувати поранених та розміновувати місцевість, відбиваючи напади противника.

Проведення такого роду занять дуже важливі тому, що всі рішення приймаються виключно молодшими командирами, що виховує в них почуття відповідальності за зроблені кроки.

313233

Українські спецслужби продовжують успішно затримувати ворожих диверсантів.

Протягом останніх трьох діб контррозвідка Служби безпеки України затримала на території Харківської області п’ятьох громадян, які підозрюються у скоєнні диверсій та терактів.

Зокрема, 15 квітня під час спроби виїзду до Росії наші силовики затримали громадянина України, який може бути причетний до підриву залізничної колії та скоєння диверсій в Чугуївському та Зміївському районах Харківщини. Встановлено близький зв’язок фігуранта з терористом, який після підриву пабу «Стіна» переховується від слідства в м. Бєлгород (РФ).

Крім цього, за підозрою до причетності до проросійської організації «Ісход» 16 квітня СБУ затримала громадянку України, у помешканні якої під час обшуку було вилучено автомат АК-74, 50 набоїв до нього, а також гранату РГД-5.

Українські спецслужби запобігли диверсії у Харкові.

Встановлено, що терористи планували вчинити вибухи на вузлових телекомунікаційних об’єктах з метою повного відключення у м. Харкові усіх видів зв’язку: проводового, мобільного та Інтернету. Координатор злочинного задуму – ватажок «Оплоту» Жилін, який перебуває у розшуку і ховається від правосуддя в Росії.

Він намагався використати для вчинення диверсій досвідченого фахівця у сфері телекомунікаційного обладнання. Жилін пропонував зв’язківцю значну суму грошей, однак той відмовився від співпраці з ворогом, і дав свідчення.

41

Бойовики налагоджують транспортне сполучення зі своїми кримськими «спонсорами».

За оперативною інформацією, окупаційна адміністрація на території неконтрольованої частини Донеччини планує запустити автобусний маршрут Донецьк – Сімферополь. Оскільки його шлях пролягатиме через Ростовську область та Краснодарський край РФ, вартість проїзду складатиме від 900 до 1200 гривень. Нагадаємо, що користування цим автобусним маршрутом є порушенням українського законодавства та встановленого порядку перетину Державного кордону України, як в Криму, так і на Донбасі.

Сьогодні ми розповідаємо про мужню захисницю України на передовій.

Вже понад рік пройшов із того дня, коли старшина Олена Залієва залишила Кримський півострів та разом зі своїм підрозділом передислокувалася на материкову Україну. Військова кар’єра Олени Залієвої розпочалася у селищі Перевальне, де розташовувалися підрозділи українських військ берегової оборони. Разом зі своїми товаришами ця мужня дівчина пережила облогу окупантів, дізналася справжню ціну Військової присяги. Коли частина військовослужбовців стала під чужі прапори, вона залишилася вірною українському народові, продовживши службу в одному з підрозділів Військової служби правопорядку ЗС України.

Зараз вона вже більше двох місяців служить у зоні проведення АТО. Дівчина розповідає, що за цей час вона переконалася в неправдивості розповідей про недружнє ставлення місцевих мешканців до українських військових.

Дивлячись на те, як старшина Залієва стійко переносить усі негаразди, розумієш: якщо в українському війську служать дівчата, які готові зі зброєю в руках стояти на захисті нашої Батьківщини – Україна обов’язково переможе.

51

 

http://mediarnbo.org/2015/04/18/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-u-zoni-ato-na-18-kvitnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества