x
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 15 липня 2015

АТО-2

Ситуація в районі проведення АТО загострюється. Протягом минулої доби, 14 липня, 100 разів кремлівські найманці порушили режим припинення вогню.

За фактами, які повідомив сьогодні вранці речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк, 19 разів злочинці застосовували по позиціях захисників України 152-х та 122-мм артилерію, 33 рази – 120-мм міномети, у 2 випадках – РСЗВ, 13 разів – танки.

Зокрема, вчора, у період з 18:00 по 00:00 спостерігалася найбільша кількість обстрілів за добу. Під щільним вогнем бандформувань опинилися позиції сил АТО в районах н.п. Авдіївка, Опитне, Водяне, Піски, Кірово, Новгородське, Луганське, що на Донецькому напрямку.

На Луганському напрямку російсько-терористичні війська вели обстріли наших військ в районах селищ Станиця Луганська, Новотошківське, Кримське, Трьохізбенка.

На Маріупольському напрямку лунали постріли тільки зі стрілецької зброї поблизу селищ Талаківка та Миколаївка.

Сьогодні, 15 липня, станом на 06:00 ранку, зафіксовано обстріли наших військ зі 122-мм гаубиць та 120-мм мінометів в районах населених пунктів Авдіївка, Опитне, Старогнатівка. Близько опівночі українські воїни виявили та дали відсіч диверсійно-розвідувальній групі бойовиків в районі н.п. Опитне.

Війська сил АТО надійно утримують оборонні рубежі, дають гідну відсіч російсько-терористичним військам та готові до будь-якого розвитку подій.

Центр миротворчества