x
Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 13 липня 2015

АТО-2

Ситуація на Донецькому та Луганському напрямках напружена та під контролем сил АТО.

Російсько-терористичні війська з 18:00 по 24:00 годину, 12 липня близько 40 разів обстріляли позицій сил АТО та мирні населені пункти. При цьому 13 разів окупанти порушили Мінські домовленості.

 

Як заявив сьогодні вранці речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк, використовуючи 122-мм артилерію, 120-мм міномети й танки, бойовики традиційно активізувалися в темну пору доби. Мінометні обстріли накрили позиції сил АТО в районах н.п. Кам’янка, Опитне, Піски, Новотошківське. А позиції українських військ поблизу н.п. Верхньоторецьке обстріляні ще й з артилерії.

Також обстріли з мінометів та стрілецької зброї по позиціях захисників України відбулися в районі н.п. Авдіївка, Лозове, Золоте, Станиця Луганська.

Сьогодні, 13 липня, станом на 06:00 ранку зі 120-мм мінометів обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п. Верхньоторецьке, Троїцьке, Майорськ. З артилерії калібру 122-мм – місто Гірник, на Донеччині.

Проросійські бандформуваня продовжують гатити з артилерії по житловим кварталам міст. Вчора, 12 липня, з 22:55 терористи півгодини обстрілювали зі 122-мм гаубиць житлові квартали Авдіївки. А сьогодні о 05:17, вдарили по цьому місту зі 120-мм мінометів.

Обстріли мирного населення з боку бандформувань свідчать, що члени цих організацій є звичайними вбивцями і мародерами. Невдоволення відвертим бандитизмом на окупованих територіях Донецької та Луганської областей щодня зростає. Люди хочуть звичайного миру, а не війну та псевдо-ханства.

http://mediarnbo.org/2015/07/13/pres-tsentr-ato-operativne-zvedennya-na-09-00-13-lipnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества