Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 13 червня 2015

 

Лысенко-АКЦ-1

Головні події в зоні АТО, які сталися вчора, 12 червня.

На Маріупольському напрямку вчора режим тиші дотримувався майже зразково. Було зафіксовано лише 2 випадки ведення вогню по наших позиціях з боку противника – у Широкиному з гранатометів та у Чермалику – зі 122-мм гармат.

Як поінформував сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, на Донецькому напрямку зберігається дуже неспокійна обстановка поблизу аеропорту. Ворог кинув у бій танки, БМП та важку артилерію. Підкреслюємо: бойовики стріляють і по житлових кварталах – зафіксовано танкові обстріли Авдіївки та Водяного з боку НЗФ. Потужних мінометних та артилерійських обстрілів було завдано по наших позиціях поблизу Мар’їнки та Красногорівки. Не вщухає ворожий вогонь і біля Горлівки, особливо в районі Світлодарська.

Російсько-терористичні війська продовжують руйнувати інфраструктуру Донбасу

У результаті мінометного обстрілу з боку НЗФ пошкоджено газопровід на території Ясинуватського району, який живить Маріуполь, Селидове, Авдіївку. Місцеві міліціонери оперативно перекрили всі під’їзди до місця події та забезпечили охорону небезпечної території. Тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілу.

На Луганському напрямку бойовики здійснили мінометний обстріл в районі сел. Золоте та м. Щастя. Поодинокі провокації ворога з використанням стрілецької зброї зафіксовані у Станично-Луганському районі та біля с. Новотошківське.

Також вчора вранці на перегоні між Світлодарськ – Попасна підірвано залізничну колію. Пошкоджено міст та залізничне полотно. Постраждалих немає, але рух поїздів зупинено. По цій колії доставляється паливо на Вуглегірську ТЕС у Світлодарську.

18 11 12 13 14 15 16 17

За інформацією Державної прикордонної служби, вчора в зоні АТО було зафіксовано 19 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 6 українських військовослужбовців загинули, 14 – було поранено.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про часткову демобілізацію. Згідно з документом, військовослужбовці, які були призвані у липні-серпні минулого року, будуть звільнені з військової служби.

Українські військові продовжують посилені тренування

Військово-Морські Сили Збройних Сил України на Одещині провели ротні тактичні навчання з бойовою стрільбою. Були задіяні рота морської піхоти, розвідувальний, артилерійський і танковий підрозділи, а також морська авіація. В ході навчання рота морських піхотинців здійснила нічний марш з пункту постійної дислокації в район виконання завдань. Значна частина особового складу, що брав участь у навчаннях – військовослужбовці, призвані за четвертою хвилею мобілізації.

Дії підрозділів проінспектував командувач Військово-Морських Сил віце-адмірал Сергій Гайдук. Всі поставлені завдання під час навчання були виконані.

29 21 22 23 24 25 26 27 28

Українські правоохоронці затримали юного бойовика

Одразу ж після досягнення 18-річного віку мешканець Красноармійська вирішив стати бойовиком.

У Донецьку хлопця відправили до банди «казаків», які базувалися в Будьонівському районі міста, видали камуфляж та автомат. Він чергував на блокпосту, перевіряючи транспортні засоби та людей. Грошей за це не платили – бойовик вартував за їжу. Після повернення до Красноармійська, цього горе-«казака» було затримано.

Ще 7 осіб, які підозрюються у співпраці з НЗФ, затримано на ПП «Велика Писарівка», що на українсько-російському кордоні.

Українські спецслужби переривають канали постачання НЗФ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою блокували перетин лінії розмежування 22 вантажівками з різними товарами. Вантаж призначався для потреб бойовиків та перепродажу населенню з метою отримання коштів на фінансування бандформування «ДНР». Правоохоронці затримали автомобілі поблизу села Суха Балка, що біля Дзержинська на Донеччині. Організатори планували зібрати колону вантажівок та проникнути на окуповану територію в об’зд визначеного КПП. В автомобілях було виявлено алкогольні напої, тютюнові вироби, продукти харчування і товари широкого вжитку. На товари за лінією фронту чекали дві групи бойовиків.

31 32 33

Діти піднімають бойовий дух воїнів АТО своїми малюнками

У Краматорську пройшла експозиція творчих дитячих робіт «Україна моїми очима. Далі буде».

Конкурс проводився у трьох вікових групах, у кожній з яких обрані по три переможці, чиї роботи скоро з’являться на міських білбордах. Чимало малюнків подарували військовим у зоні АТО, які мужньо захищають нашу Батьківщину. Переможці конкурсу матимуть змогу відвідати Львів.

41 42 43 44 45 46 47 48 49

Наші захисники на передньому краї оборони отримують повноцінне харчування. Кухар Олег Донкін, який приїхав з передової у повній бойовій викладці, розповідає про систему харчування військових АТО. Тричі на добу він відвозить гарячу їжу на найближчі блокпости та опорні пункти. В польовій їдальні в солдатському меню був гороховий суп, рисова каша з тушонкою, салат з капустою, булочки з повидлом та компот.

53 51 52

Нещодавно для учасників АТО введена додаткова продовольча норма, яка відповідає льотно-технічній продовольчій нормі. Тепер в зоні АТО солдатам дають яйця, додаткову порцію м’яса, печиво тощо. Асортимент продуктів та їхня кількість достатні для повноцінного харчування та напруженої служби наших воїнів. На літній період військовослужбовцям додатково видають бутильовану воду.

А зараз – історія про мужніх українських військових, які несуть небезпечну службу на передньому краї оборони 

Однією із найгарячіших точок Донбасу є селище Піски, розташоване за кілька кілометрів від окупованого Донецька. Вже кілька місяців противник регулярно завдає по ньому вогневі удари, зруйнувавши майже всі будівлі. Майже щодня до наших опорних пунктів підходять диверсійні групи противника, намагаючись виявити слабкі місця та систему нашої оборони на лінії зіткнення.

Як розповідають військові, досить часто бойовики відкривають вогонь по позиціях сил АТО, а потім розвертають міномети та починають бити по житлових кварталах Донецька.

Після цього підконтрольне бандитам телебачення транслює новини, де показано, що це нібито українське військо порушує перемир’я, обстрілює мікрорайони, школи тощо.

Між бойовиками виникають бойові зіткнення, іноді навіть із застосуванням бронетехніки. Таке кілька разів відбувалося в районі селища Жабуньки, яке перебуває на окупованій терористами території.

61 62

І наостанок нагадуємо: сьогодні – річниця звільнення Маріуполя.

 

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

http://mediarnbo.org/2015/06/13/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-u-zoni-ato-13-chervnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

 

Центр миротворчества