Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 12 квітня 2015


Олександр Мотузяник-1

Минула доба в зоні АТО пройшла неспокійно і відзначилася рядом провокацій противника. Зокрема, було зафіксовано 2 випадки застосування бронетехніки проти наших військових. Найбільш неспокійно було в наступних точках – на Маріупольському напрямку – село Широкине, на Донецькому напрямку – район Донецького аеропорту, Луганському напрямку – с. Жовте (Слов’яносербський район) та село Сизе, що поблизу українсько-російського кордону. Ситуація залишається повністю контрольованою – завдяки мужності та професіоналізму наших бійців ворог не мав жодних шансів просунутися вперед. Про це заявив сьогодні речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Водночас противник значно активізував повітряну розвідку – протягом минулої доби було зафіксовано польоти 30 ворожих БПЛА на всіх напрямках.

За даними розвідки, до Горлівки щоденно прибувають групи осіб призовного віку, які не є місцевими мешканцями. Після отримання обмундирування та зброї, молодики вирушають до так званого «навчального центру», який знаходиться у лісопарковій зоні поблизу Новогорлівського машинобудівного заводу. В місті активно триває пошук житлових приміщень для розміщення новоприбулих.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

ОБСЄ засвідчує, що бойовики отримують підтримку з Росії.

Про це заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг у в інтерв’ю німецькому телебаченню. Члени місії припускають, що логістична база, яка забезпечує НЗФ, знаходиться на території РФ неподалік кордону з Україною. Зокрема, про це свідчить факти перекидання важкого озброєння зі сходу у напрямку лінії зіткнення та наявність спеціальних видів зброї у бойовиків. Окрім того, спостерігачі ОБСЄ неодноразово бачили озброєних людей у військовій формі з відзнаками РФ, які проникали на територію східної України.

Триває оптимізація управління силами АТО на сході України.

Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак повідомив, що тепер, відповідно до доручення Президента України, всі українські військові підрозділи в зоні АТО переведені до лав Збройних Сил України або регулярних частин Національної гвардії. Таким чином, жодних непідконтрольних збройних об’єднань в районі проведення бойових дій та на лінії зіткнення з українського боку немає. Це повністю відповідає букві та духу Мінських домовленостей.

11

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль зустрівся з командуванням та особовим складом 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», під час якої обговорив усі проблемні питання, що виникли останнім часом між обласним керівництвом та цим бойовим підрозділом. У ході зустрічі було досягнуте повне взаєморозуміння між обома сторонами, які дійшли спільного висновку — той, хто захищає територіальну цілісність і суверенітет України, заслуговує на бойові відзнаки, всенародну шану й повагу.  А той, хто скоює злочини, має відповісти за них, відповідно до закону. Аналогічні зустрічі заплановано провести і з іншими бойовими підрозділами.

Українські військові допомагають мирним мешканцям Донбасу.

В зоні проведення АТО офіцери Збройних Сил України надали допомогу водію автомобіля, що потрапив у біду. Під час здійснення маршу наші військовослужбовці побачили вантажний автомобіль, який з’їхав з траси і самостійно не міг рухатися. Незважаючи на жорсткий графік, офіцери витягнули вантажівку з кювета за допомогою бронеавтомобіля. Як розповів водій машини Ігор, автомобіль перевозив з Дніпропетровщини харчові продукти для мешканців Донбасу. У дорозі, уникаючи лобового зіткнення з іншим автомобілем, він був вимушений з’їхати у кювет. Водій вдячний нашим воїнам за оперативну допомогу.

2122

Діти Маріуполя вдячні донецькій міліції за мир та спокій у рідному місті

Вихованці дитячого будинку «Центр опіки» відвідали Головне управління МВС України в Донецькій області. Напередодні Великодня діти прийшли у гості до керівника обласної міліції генерала В’ячеслава Аброськіна, який регулярно допомагає дітям-сиротам. В’ячеслав Аброськін тепло зустрів юних гостей і запросив їх подивитися, як обладнаний главк. Генерал провів екскурсію по будівлі обласного управління, показав, як працюють різні служби. Найбільший інтерес підлітків викликали броньована чергова частина та збройова кімната.

Також діти отримали від головного міліціонера Донеччини солодкі подарунки.

313233343536

Триває ротація в підрозділах українських правоохоронців.

У переддень Великодня 10 працівників оперативних підрозділів івано-франківської міліції повернулися додому. Вони упродовж двох місяців несли службу на території Луганської області. Міліціонери з Прикарпаття затримували бойовиків, вилучали вибухівку і зброю. Загалом за результатами роботи цих мужніх хлопців розпочато понад 20 кримінальних проваджень. Після кількаденної відпустки оперативники знову виконуватимуть службові обов’язки у своїх підрозділах.

41424344

Українські спецслужби запобігають диверсіям ворога.

У передмісті Житомира, у лісосмузі співробітники СБУ виявили схованку зі зброєю та боєприпасами, закамуфльовану під смітник. Правоохоронці вилучили два гранатомети РПГ-22, снайперську гвинтівку СВД зі спорядженим магазином, майже чотири десятки гранат із запалами, 3 споряджених магазина до автомата Калашникова та велику кількість набоїв калібру 7,62 мм. Уся зброя зберігалася у бойовому стані. Силовики встановлюють походження зброї.

51525354

Сьогодні традиційно розповідаємо історію про українського воїна, який захищає Батьківщину на передовій

Свій 56-й день народження воїн з позивним «Дід» відзначатиме разом з товаришами на блокпосту в зоні АТО. Цей солдат української армії, як він сам себе з гордістю називає, вважає, що за своє життя встиг багато. Послужив у війську ще за радянських часів, виховав двох синів. В лиху для країни годину він прийшов добровольцем до лав української армії. Ось уже 7 місяців «Дід» стримує ворога на передовій.

Цей чоловік згадує випадок, коли пильність та рішучість допомогли зберегти життя наших військових. «Дід», разом з іншим військовослужбовцем з позивним «Кіт», зупинили неподалік блокпосту підозрілого чоловіка, який не реагував на вимоги зупинитись та попереджувальні постріли. При перевірці багажу чоловіка бійці знайшли в нього протитанкову міну на бойовому взводі.

Бійці не розгубилися, навіть коли збагнули, що самостійно знешкодити вибухонебезпечний пристрій вони не зможуть. Сапери, які прибули на виклик, підірвали небезпечну знахідку просто в полі.

За тиждень, що минув після того випадку, звістка про мужні та професійні дії двох солдатів – «Діда» та «Кота» облетіла весь сектор. І хоча вони себе героями не вважають, командування військової частини високо оцінює виконання ними службових обов’язків.

61

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

http://mediarnbo.org/2015/04/12/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-u-zoni-ato-na-12-kvitnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества