Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані Інформаційно-аналітичного центру на 11 квітня 2015

Лысенко-АКЦ-4

Ситуація в зоні АТО залишається стабільно напруженою.

Найбільше збройних провокацій з боку бойовиків зафіксовано на Донецькому напрямку. Так, найінтенсивніший вогонь вівся в районі населених пунктів Опитне і Авдіївка, де противник застосовував кулемети, автоматичні гранатомети та міномети калібру 120 мм. Також бандити двічі з мінометів обстріляли населений пункт Піски. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник штабу Антитерористичної операції  полковник  Андрій Лисенко.

У районі с. Кримське  Новоайдарського району Луганської області члени НЗФ обстріляли з мінометів блокпост Нацгвардії, а також армійські опорні пункти і здійснили спробу їх штурму. Наші військовослужбовці відбили всі атаки та, зберігаючи мужність і витримку,  адекватно відповідали на провокації противника.

Бойовики поширюють чутки про можливий наступ українських військ, цим вони виправдовують обстріли позицій сил АТО.

Підкреслюємо, що всі українські військові підрозділи, які перебувають в зоні АТО, неухильно дотримуються режиму припинення вогню. Це підтверджують також міжнародні спостерігачі СММ ОБСЄ.

Незаконні збройні формування продовжували вести повітряну розвідку. Українські прикордонники зафіксували проліт 21 БПЛА. Загалом військовими зафіксовано переміщення 30 безпілотників. На Луганщині один ворожий БПЛА був знищений.

За минулу добу внаслідок бойових дій втрат серед українських військовослужбовців не було.

На окупованих територіях Донбасу панує беззаконня

Ватажки так званої «ЛНР» продовжують розкрадати українські природні ресурси. Так, за повідомленням прес-служби ОБСЄ, через КПП «Гуково» здійснюється несанкціоноване вивезення вугілля з Луганської області до Російської Федерації.

У м. Антрациті бойовики проводять роззброєння так званих «казацьких» бандформувань, які не ввійшли до складу так званої «народної міліції ЛНР».

Складною залишається обстановка в населених пунктах, які межують із зоною проведення АТО, через постійні провокаційні обстріли бойовиків, наявність нерозірваних боєприпасів, а також зруйновані та виведені з ладу об’єкти систем життєзабезпечення. Керівники органів місцевого самоврядування та всі відповідальні служби продовжують в посиленому режимі вирішувати питання щодо розмінування населених пунктів, відновлення систем електро- та водозабезпечення. Зокрема, за минулу добу підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 70 одиниць боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів на території Донецької та Луганської області.

Бойовики усвідомлюють свої помилки, і складають зброю.

Українські військовослужбовці затримали луганчанина Андрія, який свого часу піддався на кремлівську пропаганду і поповнив лави бойовиків. Андрія було важко поранено і тому його відправили у Центральний військовий шпиталь. Оскільки встановлено, що на руках колишнього бойовика немає крові наших бійців, прийнято рішення відпустити його додому у якості жесту доброї волі. Сам Андрій каже, що хоче розпочати життя з чистого аркуша – його вдома чекають дружина і діти.

Ще двоє бойовиків з бандформування «ЛНР» здалися українським військовим на блокпосту неподалік с. Золоте на Луганщині. Встановлено, що в обох втікачів, як і у багатьох інших членів НЗФ, – багате кримінальне минуле, зокрема 40-річний мешканець м. Свердловська Луганської області відсидів 11 років за умисне вбивство. Водночас він пройшов спеціальну підготовку у м. Єйськ (Краснодарський край, РФ). Кадрові офіцери російської армії вчили бойовиків поводитися зі складною військовою технікою, зокрема зенітно-ракетним комплексом «Стріла-10М», які постачаються бойовикам з території Росії.

11

Водночас бойовики скаржаться на погані умови своєї так званої«роботи», – погане ставлення керівництва та невиплату грошового утримання. До Вашої уваги – ВІДЕО розповідей про суворі будні бандформувань Донбасу.

За словами цих «невдах», у лавах НЗФ чимало бажаючих залишити загони бойовиків. Нагадуємо, що згідно з Кримінальним кодексом України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронців про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності.

У Дніпропетровську співробітники СБУ знешкодили зрадника. Затриманий – колишній правоохоронець, завербований російськими спецслужбами. Він отримав завдання штучно організувати канал «контрабанди наркотиків з України». Згідно з планом московських кураторів, його мали затримати на кордоні співробітники російських силових структур. Цей сюжет планувалося максимально розповсюдити через російські ЗМІ з метою дискредитації української держави. За цю примітивну провокацію чоловік отримав грошову винагороду у розмірі 1700 доларів США. Також встановлено, що інформатор ворога збирав і передавав своїм закордонним «господарям» інформацію про склад та дислокацію військових підрозділів у Дніпропетровській області. Розпочато кримінальне провадження за статтею «Державна зрада».

У м. Селідове українські міліцонери затримали члена бандформування «ДНР», який упродовж декількох місяців чергував на блокпостах бойовиків зі зброєю у руках. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Українські правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу

Вчора о 15:00 одночасно у всіх містах і райцентрах Донецької області відбувся інструктаж місцевих та доданих сил міліції. Мета заходу – привернення уваги місцевих мешканців до роботи правоохоронців та виховання у міліціонерів почуття відповідальності перед громадою.

212223242627

Вийшов перший номер інформаційного бюлетеня про роботу правоохоронців Донеччини. Проект висвітлює роботу міліції та Національної гвардії України на території області. У цьому виданні мешканці Донбасу зможуть отримати повну та неупереджену інформацію про досягнення сил правопорядку.

31

Бійці спецпідрозділів міліції «Вінниця» та «Сокіл», що брали участь в АТО, зустрілися з вихованцями військового інтернат-ліцею у м. Тульчин Вінницької області. Наші бійці розповіли підліткам про правила поведінки з вибухонебезпечними предметами, розповіли про роботу своїх підрозділів. За словами міліціонерів вихованці цього закладу – майбутнє України

Триває призов до лав ЗСУ

До 184-го Навчального центру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного прибувають перші партії новобранців. Майже місяць вони проходитимуть курс первинної військово-професійної підготовки. Після складання Військової присяги на вірність українському народові військовослужбовці продовжать військову службу у складі структурних підрозділів Центру, зокрема навчальних відділеннях та батальйоні матеріально-технічного забезпечення. У зону проведення АТО строковики не їдуть, однак працюватимуть на перемогу в тилу.

Українська держава нагороджує своїх героїв.

Президент України Петро Порошенко підписав черговий указ «Про відзначення державними нагородами України». У ньому глава держави нагородив 69 військовослужбовців Збройних Сил, а також співробітників Міністерства внутрішніх справ та Державної прикордонної служби орденами «За мужність» та Богдана Хмельницького різних ступенів. Також процедура нагородження наших захисників пройшла у розташуванні 24-ї окремої Залізної механізованої бригади ЗСУ. 14 військовослужбовців отримали нагороди та відзнаки під час загального шикування особового складу. Серед нагороджених є учасники бойових дій у зоні АТО.

515253545556

Українські військові здобувають необхідні бойові навички під час тренувань

На загальновійськовому полігоні Високомобільних десантних військ продовжується навчання мобілізованих. За підготовкою українських десантників спостерігали начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Віктор Муженко, командувач ВДВ ЗС України Герой України полковник Михайло Забродський, представники Київської асоціації військових аташе та співробітники ОБСЄ.

61626364656667686969-169-269-369-469-569-669-769-869-969-1169-1269-1469-1569-1669-17

Нацгвардійці під Маріуполем провели навчальні стрільбі з ПТКР «Фагот». «Фагот» – надійна та невибаглива зброя, що не один раз ставала на шляху ворожих танків. Командування було задоволене результатами стрільб, кращі військовослужбовці отримали заохочення.

7172737475

В Навчальному центрі Національної гвардії відбувся випуск екіпажів БТР. Тепер нацгвардійці вміють керувати бронетранспортером в будь-який час доби за різних дорожніх та погодних умов, а також вести вогонь з усіх видів озброєння, встановленого на БТР, як вдень, так і вночі, як з місця, так і на ходу. Їх тренували досвідчені інстуртори – бойові офіцери та контрактники, які неодноразово залучалися до виконання бойових завдань в зоні АТО.

81828384858687

Сьогодні розповідаємо історію українського героя, який з перших днів війни захищає Україну на передовій

Костянтин Клепач – десантник 95-ї окремої аеромобільної бригади. Йому всього 20 років, але він уже командир відділення, після проходження строкової служби залишився в армії за контрактом. На Сході України десантник ще з часів анексії Криму. З того часу його підрозділ де тільки не встиг побувати: Слов’янськ, гора Карачун, Лисичанськ, Савур-Могила, Шахтарськ, Дебальцеве. Особливо важкі бої, як згадує Костянтин, відбувались поблизу Донецька. Але бійці завжди виконували поставлене завдання.

Якийсь час його підрозділ утримував стратегічно важливий залізничний міст поблизу Авдіївки. Саме там через мінометний обстріл бойовиків воїн отримав поранення в руку. Зараз він лікується у військовому госпіталі в Києві. Герой тримається мужньо, в лікарні його часто відвідують мама та наречена. Ми також побажаємо Костянтину швидкого одужання!

91

 

Матеріал підготовлений командою Українського Кризового медіацентру.

 

 

http://mediarnbo.org/2015/04/11/zvedeni-dani-shhodo-situatsiyi-u-zoni-ato-na-11-kvitnya/

Музей миротворчества он-лайн

 

 

 

Центр миротворчества