Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Прес-центр АТО: ситуація на 09:00, 10 травня 2015

АТО-2

З 18:00 9 травня незаконні збройні формування в ході обстрілів позицій українських військ знову активно використовували важке озброєння.

Як заявив сьогодні вранці речник  АТО Леонід Матюхін, не зважаючи ні на що, режим дотримання припинення вогню бандформування порушували 35 разів.

На Донецькому напрямку бандити стріляли по нашим військовим з 120 та 82 міліметрових мінометів у в районі Пісків, Опитного, Мар’їнки та шахти Дутовка. Крім того вони вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі шахти Дутовка, населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Водяне. У Пісках працював снайпер.

В районі Мар’їнки відбулося бойове зіткнення. Терористи не жаліли боєприпасів, та наразившись на організовану оборону, змушені були, тікаючи, забирати своїх вбитих та поранених.

На Луганському напрямку з зенітних установок, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї злочинці обстріляли Сокільники та Станицю Луганську. Стріляли і по Щастю.
Разом з тим, на Артемівському напрямку з 120 – міліметрових мінометів обстріляли Золоте, а з протитанкового керованого ракетного комплексу – населені пункти Россадки та Лозове.

На Маріупольському напрямку затишшя протрималося не довго. Вчора увечері ворожий танк вів вогонь по Павлополю, а вночі російсько-терористичні угрупування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї по Широкіному і Піщевику.
Над Сокільниками, Трьохізбенкою та Лебедином зафіксовані ворожі безпілотні апарати.

Не зважаючи на всі намагання озброєних бандитів зіпсувати ветеранам свято, військово-цивільним державним адміністраціям вдалося організувати урочистості навіть у невеличких містах, в тому числі і на лінії розмежування. Відзначити День Перемоги прибули ветерани навіть з тимчасово окупованих територій.

http://mediarnbo.org/2015/05/10/pres-tsentr-ato-situatsiya-na-09-00-10-travnya/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества