Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Міноборони: На 2011 рік заплановано три ротації українських миротворчих контингентів у Косовому та Ліберії

27.09.2010

Міністр оборони України Михайло Єжель підписав директиву “Про організацію та проведення у 2011 році ротацій національного контингенту в Косовому та 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії”.

Так, ротацію національного миротворчого контингенту в Косовому заплановано провести з 18 по 29 квітня 2011 року. Ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України сил Місії ООН у Ліберії буде проведено двічіз 13 по 27 червня та з 5 по 19 грудня 2011 року.

У відповідності до директиви, комплектування посад та підготовка 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії, який готуватиметься до червневої ротації, проходитиме на базі 7-го окремого полку армійської авіації 13-го армійського корпусу  Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Львівщині, а грудневої ротації – на базі 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що також дислокується на Львівщині.

Український миротворчий контингент у Косовому комплектуватиметься і готуватиметься до ротації на базі 30-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Житомирщині.

Кандидати на посади у миротворчі контингенти, які передбачають знання іноземної мови, обов’язково проходитимуть мовне тестування.

Усі кандидати на посади командирів континентів та їх заступників, при цьому не менше двох осіб на одну посаду, будуть обов’язково розглянуті на засіданні атестаційної комісії Генерального штабу Збройних Сил України.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=243678702

Центр миротворчества