Украинский контингент в Мали
 

Бойовики напали на дві бази миротворців ООН в Малі, є загиблі і поранені

15.08.2017

Ісламісти часто нападають на миротворців у цій країні.

Невідомі У Малі джихадисти здійснили масштабний напад на базу миротворців ООН У Малі джихадисти здійснили масштабний напад на базу миротворців ООН атакували дві бази місії ООН в Малі, унаслідок чого загинули 9 осіб.

Про це повідомляє Associated Press.

Озброєні бойовики напали на базу в Дуенца і Тімбукту. Унаслідок нападу на табір в Дуенца загинув один із солдатів, що захищали табір, і співробітник місії. Під час перестрілки також загинули двоє нападників.

Під час нападу на базу місії ООН в Тімбукту загинули семеро осіб, ще семеро людей отримали поранення. Reuters уточнює, що серед загиблих – п'ятеро місцевих охоронців, жандарм і цивільний. Напад бойовиків було відбито, четверо з них загинули.

Ісламісти часто нападають на бази миротворців ООН в Малі, в результаті чого загинули вже більше 100 миротворців. Місія ООН у Малі – найбільш смертоносна в історії організації.

Нагадаємо, у січні У військовому таборі Малі підірвалося нашпиговане вибухівкою авто: загинуло майже півсотні людей У військовому таборі Малі підірвалося нашпиговане вибухівкою авто: загинуло майже півсотні людей на півночі Малі в місті Ґао злетіло в повітря нашпиговане вибухівкою авто. Кількість жертв сягнула 47, серед них було п'ятеро смертників. Десятки людей одержали поранення. Вибух стався в проурядовому військовому таборі приблизно о дев'ятій ранку за місцевим часом.

У цьому таборі перебували проурядові військові Малі, а також члени різноманітних озброєних груп, які конкурують між собою та які разом проводять змішані патрулі на лінії відповідно до мирної угоди ООН, спрямованої на придушення насильства в неспокійній пустелі на півночі Малі.

2013 року військова інтервенція під проводом Франції змусила ісламістських бойовиків відступити з регіону. Серед них були, зокрема, терористичні групи, пов'язані з "Аль-Каїдою", яка роком раніше захопила північне Малі. Так чи інакше, але терористичні угруповання і досі орудують у країні, загроза безпеці посилюється за рахунок непорозуміння між місцевими повстанськими групами і проурядовими ополченцями.

https://tsn.ua/svit/boyoviki-napali-na-dvi-bazi-mirotvorciv-oon-v-mali-ye-zagibli-i-poraneni-976137.html

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества